Ексклюзиви
вівторок, 30 грудня 2008 12:08

25 українських моряків зустрінуть Новий рік у полоні

Українські моряки із захоплених сомалійськими піратами суден "Фаїна" і "Босфорус Продіджі" майже упевнені, що зустрінуть Новий рік і Різдво у полоні.

Як пише газета "Сегодня", переговори про їх звільнення тривають, але шансів на те, що судновласникам вдасться досягти домовленості за ціною питання до 1 січня, дуже мало.

"Босфорус Продіджі" був захоплений 16 грудня, і на його борту знаходяться 8 громадян України і троє - Туреччини. Капітан судна наш співвітчизник - Віктор Симонов. Як розповіли у Мінтрансі України, 19 грудня на зв`язок із компанією-оператором судна "Босфорус Продіджі" - ISKOMARINE Shipping вийшли двоє членів екіпажу - громадяни Туреччини. Вони повідомили, що судно знаходиться в порту Ейл, усі члени екіпажу здорові і почуваються задовільно. Після приходу в порт пірати завезли на судно продукти і воду. У самій компанії повідомляти подробиці категорично відмовилися. "Можу тільки сказати, що переговори про звільнення моряків ведуться", - відрізав представник ISKOMARINE Shipping Альт Томас", - пише газета.

"Фаїна" знаходиться у полоні вже четвертий місяць. "У них ще є вода і продукти, але пальне практично закінчується", - розповів "Сегодня" представник судновласника Михайло Войтенко. Раніше газеті вдалося зв`язатися із судном і поговорити з екіпажем. Виданню розповіли, що коли пальне закінчиться, пірати почнуть нервувати, і це може привести до насильства з їх сторони. Поговорити з ними ще раз газеті не вдалося, оскільки на "Фаїні" відсутній ватажок морських розбійників Мухаммед, а без нього спілкуватися вони відмовляються.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «25 українських моряків зустрінуть Новий рік у полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути