Ексклюзиви
середа, 27 червня 2007 20:23

2,5 тисячі тонн тухлого м"яса півтора року лежать в Одеському порту

84 контейнери з м`ясом, доставлені морським шляхом з Китаю понад півтора року тому в Одеський морський торговий порт (ОМТП), загрожують одеському побережжю екологічною катастрофою. Про це заявив сьогодні на прес-конференції головний диспетчер ОМТП Дмитро Воробйов.

За його словами, "ці контейнери заарештували співробітники Генпрокуратури України. Щодо посадовців санепідемслужби, які видали фіктивні сертифікати на продукцію в 2005 році, порушено справу. Але зараз існує реальна загроза поломки контейнерів і розморожування м`яса. А це створює екологічну загрозу побережжю, оскільки термін зберігання м`яса закінчився".

Як уточнив Воробйов, у контейнерах зберігається близько 2,5 тисяч тонн м`яса – "тримісячна норма споживання цього продукту в Одеському регіоні". За його даними, збитки порту і оператора контейнерного терміналу "ГПК-Україна" за час зберігання цих місткостей вже становили 18 млн грн.

- У результаті компанія одержує менший прибуток, відповідно, менше платить податків. Через це держава втрачає мільйони, – зазначив керівник підрозділу німецької компанії ГПК Дірк Баттерман.

Лінійні оператори "Cosco", "Maersk", "MSC", "Norasia", що доставили до Одеси вантаж, вже готові за свій рахунок вивезти контейнери з м`ясом за межі України, а відправник - прийняти його, повідомили організатори прес-конференції.

- Проте представники слідчих органів не знімають арешт і відмовляються передати будь-кому вантаж на відповідальне зберігання, не дає дозволу на вивіз м`яса і ветеринарна служба порту, - повідомили представники порту.

За словами юриста Олександра Кіфака, щоб визначити виходи з ситуації, що склалася, "ГПК-Україна" надіслала відкритий лист генеральному прокурору України і голові Одеської облдержадміністрації.

У квітні 2005 року за розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України було заборонене ввезення на територію України м`ясної продукції китайського виробництва. Після цього в ОМТП було арештовано 335 контейнерів. Частина вантажовласників представили документи про походження вантажу, і арешт з цих контейнерів було знято. Продукція з 14 місткостей була передана на утилізацію комерційній фірмі, за наслідками акції порушено кримінальну справу, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «2,5 тисячі тонн тухлого м"яса півтора року лежать в Одеському порту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути