четвер, 17 травня 2007 12:15

2,5 км газопроводу проклали злодії, щоб викачувати газолін

Співробітники Управління СБУ в Полтавській області викрили групу викрадачів газового конденсату. Про це повідомили в прес-службі СБУ в Полтавській області.

Біля села Марківка безпосередньо на місці крадіжки газового конденсату затримали трьох жителів області. Вночі на ділянці магістрального конденсатопроводу "Розпашнівка – Селещина" учасники злочинної групи за допомогою спеціального саморобного пристрою "врізання" викрали і завантажили в цистерну автомобіля "КАМАЗ" близько 16 кубометрів газового конденсату.

Крім того, зловмисники провели підземне трубопровідне відведення завдовжки майже 2400 метрів, яке було заведене в закопану ємність об"ємом 30 кубометрів, де знаходився вкрадений газоконденсат.

Цікавим є той факт, що вказана ємність була замаскована під могильник тварин, що, на думку зловмисників, робило неможливим її виявлення.

Він також додав, що під час проведення слідчих дій правоохоронні органи встановили, що про систематичне розкрадання газового конденсату було відомо деяким місцевим жителям, але вони не повідомили правоохоронців про вказані протиправні дії, чим сприяли скоєнню злочину.

За матеріалами Управління СБУ в Полтавській області, слідче управління УМВС України в Полтавській області порушило кримінальну справу за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, пов"язана з проникненням в житло, інше приміщення або сховище, що завдала значного збитку. Карається позбавленням волі на термін від 3 до 6 років), передає ForUm.

Зараз ви читаєте новину «2,5 км газопроводу проклали злодії, щоб викачувати газолін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі