понеділок, 24 березня 2008 13:38

24-річна дівчина зарубала свою прабабусю за самогон

У селі на Чернігівщині 24-річна дівчина вдвох зі співмешканцем зарубала свою прабабцю. Коли 87-річна пенсіонерка відмовилася серед ночі пригостити незваних гостей самогоном, ті взялися за сокиру.

Колишня вчителька Олександра Федорівна жила сама. Коли на іншому кутку села померла її сестра, один із родичів прийшов повідомити стареньку про нещастя.

Чоловік ступив на ґанок і дуже здивувався. Надворі ще тільки сіріло, а двері помешкання були настіж відчинені. Він поквапився увійти, і обімлів. 87-річна пенсіонерка лежала на підлозі з проламаною головою, а в хаті все було догори дригом.

Не встиг переляканий селянин вискочити з будинку, як на подвір"ї на нього напали двоє невідомих. Неборака кинувся тікати, добіг до сільради й викликав міліцію.

Сергій Бондар, керівник Чернігівського РВ міліції: "Було встановлено, що близько 6-ї ранку на подвір"ї бачили невідому жіночку біля 25 років і мужчину, схожого на особу без постійного місця проживання. Цей чоловік нам повідомив прикмети підозрюваних".

Розслідування привело міліціонерів до однієї з хатин на околиці села. Там із 3-літровою банкою самогону розважалися кілька місцевих пияків. Прикмети дівчини та одного з молодиків повністю співпадали з описом нападників, тому їх одразу затримали.

Вже за годину парочка зізналася у звірячому вбивстві. Розповіли, як їхня компанія напередодні пиячила до ночі. Коли скінчилася горілка, 24-річна Оксана запропонувала навідати свою прабабусю. Та, мовляв, добре запаслася самогоном на похорон. Разом із онукою йти по горілку зголосився і її 30-річний співмешканець.

Сергій Бондар, керівник Чернігівського РВ міліції: "Перед цим вони одягли перчатки. Однієї перчатки не було, то правнучка вдягнула шкарпетку чоловічу. Вона взяла з собою сокиру, як потім пояснила, щоби налякати".

Коли серед ночі підійшли до хати, Оксана постукала у вікно й гукнула бабусю. Та впізнала праонуку й одразу відчинила двері. Гості почали вимагати горілки, проте старенька категорично відмовила. Тоді молодик узявся за сокиру.

Сергій Бондар, керівник Чернігівського РВ міліції: "Наніс їй декілька ударів по голові, вона впала посеред кімнати. Потім дав сокиру, і правнучка також нанесла декілька ударів по голові. Потім потрогала пульс, що вона вже мертва. Правнучка почала нишпорити по всій квартирі, перекидати всі речі. Шукала гроші, і знайшла 150 гривень у сумочці".

Непрохані гості склали в мішок із десяток банок горілки, сало, смалець і тушонку. Не погребували й половиною буханця хліба та банкою консерви.

Удвох всього добра донести не змогли, тому частину залишили на подвір"ї. А коли вранці прийшли за награбованим, то й зіткнулися з небажаним свідком.

Наразі Оксана та її співмешканець перебувають під вартою. Родичі дівчини досі не можуть повірити в те, що трапилось. Кажуть – у всьому винна тільки горілка.

За Олександрою Федорівною глибоко сумує все село. Загибла майже півстоліття навчала місцеву дітлашню й залишила односельцям тільки добрі спогади.

На Оксану та її співмешканця тепер чекає суд. Їм світить по 15 років позбавлення волі, повідомляє НТН.


Зараз ви читаєте новину «24-річна дівчина зарубала свою прабабусю за самогон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі