вівторок, 21 липня 2009 17:31

240 добровольців тестуватимуть вакцину проти свинячого грипу

240 добровольців тестуватимуть вакцину проти свинячого грипу

Австралійська компанія CSL Ltd. планує в середу, 22 липня, розпочати клінічні випробування профілактичної вакцини від грипу H1N1. Про це повідомила телекомпанія CNN з посиланням на представника компанії.

Дослідження проводитиметься на 240 здорових добровольцях у віці від 18 до 64 років.

Піддослідні отримають дві ін'єкції експериментального препарату з інтервалом у три тижні. Рівень сформованої щепленням імунної відповіді визначатиметься за аналізами крові.

За словами Расела Бассера, директора компанії з клінічних досліджень, з таким вірусом як H1N1 можна чекати, що для створення необхідного імунітету буде потрібно дві ін'єкції або збільшене дозування вакцини.

16 липня Всесвітня організація охорони здоров'я припинила постійний облік кількості хворих новим грипом і сфокусувалася на вивченні нестандартних спалахів інфекції.

Всього хвороба зафіксована у 120 країнах світу, померли близько 440 людей, захворіли - близько ста тисяч.

Більшість випадків протікають у формах легкої і середньої тяжкості. Пацієнти, які заразилися грипом H1N1, в більшості випадків повністю видужують протягом тижня навіть без медичної допомоги.

За матеріалом: MED Новости

Зараз ви читаєте новину «240 добровольців тестуватимуть вакцину проти свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі