середа, 27 жовтня 2010 08:17

22 людини отруїлись у харківському кафе

22 людини отруїлись у харківському кафе
У Харкові 26 жовтня зафіксовано 22 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язані з вживанням харчових продуктів у міському кафе "Анжеліка" 22 і 23 жовтня.

Усі хворі були госпіталізовані в обласну клінічну інфекційну лікарню. Зараз стан здоров'я всіх задовільний. Двоє виписані за власним бажанням 25 жовтня.

Перші екстрені повідомлення про хворих надійшли в міську СЕС 25 жовтня. За даними епідеміологічного розслідування, хворі їли страви, які готувалися в кафе 22 і 23 жовтня на день народження, весілля та хрестини дитини.

Першими - з 20:00 23 жовтня - "швидку допомогу" почали викликати хворі, що відзначали день народження 22 жовтня. Хворі з весілля і хрестин почали звертатися до лікарів з 16.00 24 жовтня. 25-26 жовтня госпіталізація тривала.

Епідеміологічне розслідування встановило, що харчові продукти виготовлялися працівниками кафе "Анжеліка", а напої та фрукти доставляли замовники бенкетів. У приміщеннях кафе проведено дезінфекційні заходи.

До приватної фірми "Анжеліка" застосовано санкції на суму 12,5 тис. грн та виключення з реалізації продуктів харчування, на які не були надані якісні посвідчення.

Як повідомлялося, 27 вересня 6 учнів загальноосвітньої школи на Харківщині були доставлені в дитяче відділення центральної міської лікарні з отруєнням ягодами беладони.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «22 людини отруїлись у харківському кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі