четвер, 26 квітня 2007 12:52

2006 рік поставив рекорд за вбивствами журналістів

2006 рік став найкривавішим в історії сучасних засобів масової інформації - за рік в світі було убито 100 журналістів. Такі дані містяться в щорічній доповіді Міжнародного інституту преси, що базується у Відні.

Як повідомляється в прес-релізі на сайті організації, найбільша кількість загиблих доводиться на Ірак - 46 чоловік. З 2003 року, моменту вторгнення військ коаліції Ірак продовжує залишатися найнебезпечнішим місцем для працівників ЗМІ. В цілому за цей час в Іраку загинули більше 150 репортерів, більшість з яких були місцевими жителями, що працювали на світові ЗМІ.

Друге місце по кількості смертей займають Філіппіни, там за минулий рік загинули 10 журналістів. Семеро репортерів було убито в Мексиці, п"ять - на Шрі-ланке, чотири - в Пакистані, по троє - в Афганістані і Колумбії, по два - у Венесуелі, Індії, Китаї і Росії.

Росія в звіті Міжнародного інституту преси відмічається як єдина країна Європи, де гинули журналісти. Нагадаємо, що в минулому році в Росії був убитий спеціальний кореспондент НТВ Ілля Зімін і журналістка "Нової газети" Ганна Політковська.

Дані Міжнародного інституту преси охоплюють 180 країн. У доповіді особливо наголошується, що більшість вбивств журналістів залишилися безкарними, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «2006 рік поставив рекорд за вбивствами журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі