вівторок, 10 лютого 2009 10:36

200 дельфінів спробували покінчити з собою (ФОТО)

На Філіппінах рятують дельфінів, які здійснили спробу масового самогубства. Понад 200 дельфінів викинуло на берег у районі Манільскої затоки, повідомили представники місцевої влади.

Трагедія сталася недалеко від міст Пілар і Абукай на півострові Батаан, на захід від Маніли. Щонайменше, три дельфіна померли, допомогти їм не вдалося.

Своїм головним завданням влада вважає поміщення постраждалих тварин у такі умови, щоб вони вижили, в район лиха направляються експерти-біологи, повідомляє "Newsru.com".

Настільки масового викиду дельфінів в районі Філіппін раніше не спостерігалося. Відзначалися поодинокі випадки загибелі: іноді біля берегів архіпелагу знаходили померлими не більше 10 цих морських тварин. Вчені спробують з"ясувати причину нинішньої катастрофи.

Вчені не можуть дати точної відповіді на проблему

Нагадаємо, до сих пір вчені не можуть дати точної відповіді, що може стати причиною подібних масових самогубств китовидних, які час від часу стаються в різних куточках земної кулі.

Поки основними вважаються дві версії масової загибелі цих тварин - теплові хвилі або вплив якихось інших хвиль у воді, причиною яких може стати, наприклад, підводний землетрус чи виверження вулкану.

Оскільки дельфіни є ссавцями, то у них є вуха, які чутливі до великих коливань рівня тиску під водою. Якщо ушкоджуються барабанні перетинки, дельфіни втрачають орієнтацію і піднімаються на поверхню.

Зараз ви читаєте новину «200 дельфінів спробували покінчити з собою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі