субота, 20 вересня 2008 10:54

20 вересня українські фармацевти відзначають своє професійне свято

20 вересня українські фармацевти відзначають своє професійне свято

День фармацевта встановлений 1999 року відповідним Указом Президента на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоров"я України і за вагомий внесок працівників фармацевтичної галузі.

На сьогоднішній день українська фармацевтика - це могутня галузь, яка швидко розвивається. Щороку об"єм реалізованої фармацевтичної продукції вітчизняного виробництва збільшується більш ніж на 15%. Створений ряд якісних і доступних вітчизняних препаратів. 61,7% реалізованих упаковок лікарських засобів - ліки вітчизняного виробництва. Створений високо-конкурентний ринок лікарських засобів: на сьогодні в Україні зареєстровано більше 12,8 тисяч найменувань ліків.

Інтенсивно розвивається фармацевтична освіта, упроваджуються світові стандарти в підготовці фахівців галузі в 17 вищих учбових закладах і училищах. Останніми роками фармацевтичні підприємства України переходять на європейські стандарти якості. В кінці 2004 року Урядом України було ухвалено рішення про впровадження обов"язкових з 1 січня 2009 року стандартів належної лабораторної, клінічної, виробничої і дистриб"юторської практик, гармонізованих з відповідними стандартами ЄС.

За період з січня 2003 по вересень 2008 року було сертифіковано 24 виробничих ділянки 12 вітчизняних виробників лікарських засобів. Номенклатура лікарських засобів, виробництво яких здійснюється в повній відповідності з вимогами "GMP", станом на вересень цього року перевищила 170 найменувань, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «20 вересня українські фармацевти відзначають своє професійне свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі