середа, 19 листопада 2008 13:51

20 листопада - День відмови від куріння

Щорічно кожного третього четверга листопада весь світ відзначає День відмови від куріння, який був встановлений Американським онкологічним товариством у 1977 році.

Одна з цілей його проведення - залучення людей в боротьбу проти куріння та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров"я.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, на сьогодні у світі проживає близько 1,5 мільярда осіб, які курять, а найбільша їх кількість в Китаї, Росії та США. Близько 90% смертей у світі стається від раку легенів, хронічного бронхіту і захворювань серця.

Противники куріння підрахували, що кожні десять секунд у світі помирає заядлий курець, а до 2020 року цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди.

Щорічно нікотин вбиває близько 120 тисяч українців. За підрахунками експертів, до 2020 року в Україні вживання тютюну спричинить за собою більше 22% смертей.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня голландська компанія United Drinks and Beauty Corporation створила напій на основі трав з ароматом фруктів, який має такий же ефект, як і сигарети, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «20 листопада - День відмови від куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі