вівторок, 20 квітня 2021 03:00

20 квітня багатий на іменинників: хто святкує День Янгола

20 квітня багатий на іменинників: хто святкує День Янгола
20 квітня іменини відзначають Агнеса, Данило, Георгій, Єгор, Килина, Юрій, Левко, Леонтина, Прокопій, Руфін, Чеслав. Фото: unsplash.com

20 квітня християни вшановують пам'ять єпископа Георгія (Юрія) Мітиленського та святих мучеників Руфіна і Акилини. Католики згадують святих Агнесу та Чеслава.

Сьогодні День Янгола святкують Агнеса, Данило, Георгій, Єгор, Килина, Юрій, Левко, Леонтина, Прокопій, Руфін, Чеслав. Gazeta.ua наводить значення імен.

Агнеса - ім'я грецького походження, означає "чиста, непорочна, свята". Чесні, принципові й справедливі, часто вступають у суперечку, щоб довести своє. З віком характер їх майже не міняється, хіба що стає більш поступливим. Дорослі володарки імені досить прозорливі, обдурити їх важко, якщо ж викриють когось в обмані, то порвуть із такою людиною всі відносини. Внутрішній світ Агнес - духовний, світлий, вони здатні до самопожертви.

Даниїл - в перекладі з давньоєврейського означає "божий суд". У дитинстві - спокійний і добрий хлопчик. Чуйний, але з хитринкою. Товариський, постійно оточений друзями. Данило не виносить неправди, може навіть розлютитися, але відразу швидко відходить і зла довго не пам'ятає.

Килина. Це давньоримське ім'я можна перевести з латинського як "орлина". До нас прийшло із християнством з Візантії. Спочатку було поширено в основному серед служительок церкви, потім цим ім'ям стали називати своїх дітей прості жителі. Покровителькою імені є свята мучениця Акилина Молодша. Володарки імені - жагучі, влюбливі, рішучі й наполегливі. Для Килини важливіше всього успіх у коханні, а не в справах. Людей оцінює занадто позитивно, через що іноді страждає.

Левко (Лев). Походить від грецького Лео, що означає "лев, цар звірів". Люди з ім'ям Лев вирізняються мудрістю, чесністю, благородством. Сміливість, рішучість і наполегливість у досягненні мети допомагають володарям імені реалізовувати намічені плани. Люди люблять мати справу з Левами через властиву їм відповідальність - ті завжди тримають своє слово. Леонтина - жіноча форма імені Лев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народні прикмети 19 квітня: сни будуть віщими

Прокопій, Прокіп - має давньогрецькі корені та означає "успішний, випереджальний", "той, що встигає". Прокопій має сильний, вольовий характер. Є центром будь-якої компанії, явний лідер. Не терпить суперечностей, завжди наполягає на своєму. Упевнено йде до наміченої мети, з завзяттям долає всі складності й перешкоди. Дуже самовпевнений, іноді навіть зайво. Уміє поважати чужу думку, але воліє залишатися при своєму. У любові не терпить зрад, тому що сам завжди вірний.

Руфін - походить з Давньої Греції, означає "рудоволосий". Руфін високодуховний, легко пробачає, співпереживає, зайво великодушний. Відповідальний, на нього можна покластися. У володаря цього імені прекрасно розвинені інтуїція і чуття, не варто намагатися його обдурити, він не терпить брехні. Честолюбний, врівноважений, практичний. Уникає суперечок, конфліктів, пристосовується до умов і обставин. Стриманий, серйозний чоловік, не проявляє емоції, але має почуття гумору та іронію.

Чеслав - слов'янське ім'я, утворене з двох складових частин "честь" та "слава". Чеслав дуже енергійний. Він завжди вірний своїм поглядам. У будь-якій ситуації справедливість для Чеслава виступає на першому місці. Готовий прийти на допомогу беззахисним людям. Наділений сильною інтуїцією. Чеслав захоплюється точними науками, шукає до всього науковий підхід. Натомість не наділений творчими здібностями. Вся його життя стабільне і слідує наміченому плану. На таку людину завжди можна покластися. Він рідко проявляє емоції, зазвичай суворий і холодний до оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 19 квітня: кого вшановують сьогодні

Георгій, Єгор, Юрій - споріднені імена. Мають однакове походження - від давньогрецьких слів , "земля" та ergon, "робота". Тому дослівно означають "землероб". Попри спільне коріння, мають дещо різні риси.

Георгій - спокійний та розважливий, уміє вислухати співрозмовника, та зберегти чужу таємницю. Здатний добре викладати свої думки в писемній формі. Ретельно й серйозно ставиться до дорученої справи.

Єгор - старанний і працьовитий, але може бути впертим та недовірливим. Не переносить обману - так можна втратити його прихильність назавжди. Має гарні ділові якості, здатний правильно оцінити обставини та знайти вихід зі скрутного становища.

Юрій - спокійний, зосереджений на своєму внутрішньому світі. У дитинстві любить споглядати - наприклад хмари, що пропливають по небу. Зворушливо ставиться до тварин. Посидющий і наполегливий у досягненні поставленої мети.

19 квітня відзначають іменини Платониди, Яреми, Григорія, Євтихія та Севастяна. А також вшановують пам'ять Мефодія Солунського, архиєпископа Великої Моравії, та першовчителя слов'ян.

Зараз ви читаєте новину «20 квітня багатий на іменинників: хто святкує День Янгола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі