пʼятниця, 15 червня 2007 12:49

2 з 3 українських випускників зможуть вступити на бюджет

Кабінет Міністрів України, за ініціативою міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка, прийняв постанову "Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних і робочих кадрів, на підвищення кваліфікації і перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2007 році". Про це в п"ятницю повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Коментуючи постанову, Ніколаєнко повідомив, що державне замовлення в 2007 році формувалося з урахуванням потреб галузей економіки і тенденцій ринку праці й узгоджувалося на рівні регіонів.

- В цілому державне замовлення цього року збільшилося на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр - 3,2 %, на фахівців - 2,6%, на магістрів - 11,4% і був зменшений на молодших фахівців на 2,3%. Всього на перший курс буде прийнято майже 60% за рахунок державного бюджету, - сказав міністр.

За його словами, змінено обсяг державного замовлення на деякі спеціальності. Зокрема, збільшено замовлення на інженерно-технічні, будівельні, комп"ютерні і науково-технічні спеціальності. В той же час зменшено на 10% замовлення на економічні, правові спеціальності, а також на спеціальності "Менеджмент" і "Міжнародні відносини".

Державне замовлення розроблене з урахуванням необхідності подальшого збільшення освітнього потенціалу України, забезпечення умов для отримання громадянами безкоштовної вищої освіти в державних і комунальних учбових закладах на конкурсній основі і сприятиме здійсненню єдиної державної політики у сфері освіти, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «2 з 3 українських випускників зможуть вступити на бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі