понеділок, 05 липня 2021 12:42

2 млн безробітних за рік: в Україні загострилась проблема з працевлаштуванням

2 млн безробітних за рік: в Україні загострилась проблема з працевлаштуванням
Зараз кожен десятий громадянин не може працевлаштуватися. Фото: Слово і Діло

Згідно з офіційною статистикою, із травня 2020 року майже 2 млн українців залишилися без роботи. Нині кожен десятий громадянин не може працевлаштуватися. Чинний уряд обіцяв створити 500 тис. нових робочих місць, але фіксується зростання безробіття.

Як розповіли у партії "За майбутнє", відсутність адекватної державної підтримки під час карантину змусила підприємства звільняти працівників і переходити "в тінь". Локдауни ще більше посилили безробіття, яке зростає в Україні третій рік поспіль.

У політсилі переконані, що влада лише намагається виправдатися наслідками пандемії. При цьому у сусідній Польщі, попри жорсткіший карантин, рівень безробіття складає 3%. А все тому, переконані у партії, що польський уряд, на відміну від українського, активно допомагав бізнесу і створював робочі місця для поляків, які втратили роботу.

У партії "За майбутнє" вважають, що саме неефективна робота українського уряду призвела до зростання тіньової економіки та тіньової зайнятості.

"Уряд має якнайшвидше вирішити проблему безробіття, адже кожна втрата роботи — це трагедія для родини. Людям необхідно щомісяця сплачувати рахунки, купувати продукти, ліки тощо", — наголосив лідер партії, народний депутат Ігор Палиця.

За даними статистики, торік кожен п'ятий українець працював неофіційно, а частка тіньової економіки становила 30% ВВП. Натомість незалежні експерти вважають, що рівень тіньової економіки торік наблизився до 50% ВВП, а працювали в ній приблизно 5 млн українців. Без підтримки держави бізнесу важко створювати і зберігати робочі місця, адже за останні 15 місяців підприємці зазнали майже 400 млрд грн збитків.

У партії вважають, що нині багатьом українцям потрібна робота, а не порожні обіцянки влади. Тому "За майбутнє" звернулася до уряду із закликом невідкладно розробити нову стратегію стимулювання зайнятості. В її основі має бути програма стимулювання розвитку бізнесу, зокрема, відродження національної промисловості. Уряд повинен забезпечити сприятливі умови для інвестицій і створення нових робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «2 млн безробітних за рік: в Україні загострилась проблема з працевлаштуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі