вівторок, 31 липня 2007 10:45

2 мільйони гривень, вкрадені з банку, вирили у лісі

Міліція розкрила пограбування філіалу "Інпромбанку" у Феодосії. Зловили двох злодіїв. Ще один співучасник, 25-річний росіянин Дмитро з міста Саранськ республіки Мордовія знаходиться у розшуку. Його допоможуть знайти правоохоронці РФ. Практично вся викрадена сума - 1 млн. 900 тис. грн. - знайдена. Міліції вдалося вийти на квартиру одного з грабіжників. Коли співробітники МВС навідалися до підозрюваних, ті були шоковані. "Феодосійці, 26-річний Ігор і 27-річний Олександр, дуже здивувалися, що на них вишли", - розповів "Сьогодні" начальник ЦГЗ УМВД АР Крим Олександр Домбровський. Вони вважали, що знаходяться у цілковитій безпеці. Дмитро вже поїхав від них, гроші хлопці заховали, їх облич ніхто не бачив.

У ніч пограбування Дмитро, що влаштувався охоронцем в банк, всіляко намагався виманити касирку з її місця в касі, щоб та не змогла скористатися тривожною кнопкою. "Йди покури... Йди каві попий, я тут постережу", - говорив їй Дмитро. Нарешті о першій ночі, порахувавши гроші після зміни, вона залишила робоче місце, і псевдоохоронець запустив у банк подільника.

Вони ударили касирку електрошоком, потім скрутили, зв"язали скотчем і примотали до стільця.

Спочатку грабіжники вичистили касу, а потім зламали двері у відділ кадрів, де викрали особисту справу Дмитра і втекли. Касирці вдалося звільнитися самій від скотча, розтягнувши його. Жінка відразу ж подзвонила у міліцію.

За словами правоохоронців, у Олександра, як говорять у міліції "мажорного" хлопця, який був клієнтом "Інпромбанку", вже давно назрівав план пограбування і нарешті він зважився втілити його в життя. У подільники узяв охоронця одного з казино Феодосії Ігоря і росіянина Дмитра, який по підроблених документах влаштувався працювати до цієї фінансової установи.

Гроші відразу ж після пограбування зловмисники закопали в лісосмузі край дороги на Орджонікідзе за кілька кілометрів від Феодосії, а "псевдоохоронця" відвезли до Керчі до поромної переправи. Як стверджують у міліції, злодії знали, що номери купюр переписані і потрібно почекати якийсь період, щоб безкарно витратити награбоване.

Порушено кримінальну справу за статтею "грабіж у особливо великих  розмірах". Кримчани можуть провести за гратами від 7 до 10 років, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «2 мільйони гривень, вкрадені з банку, вирили у лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі