вівторок, 10 квітня 2007 12:20

2 км рейок вкрали злочинці на Кіровоградщині

У Олександрійському районі на Кіровоградщині правоохоронці викрили злочинний бізнес, який організували вісім жителів Олександрійського району. Три місяці ділки крали залізничне полотно, здаючи його на брухт. Майже два кілометри рейок принесли злочинцям 300 тисяч гривень, а державі - збиток на півтора мільйона, саме стільки коштуватиме прокладання нової колії.

Пізно вночі державтоінспектори зупинили підозрілу вантажівку. В її кузові було знайдено майже шість тонн металу. Як з"ясувалося, організував "бізнес" сорокалітній підприємець, житель Олександрії.

- Було затримано автомобіль МАЗ, на якому перевозилися викрадені рейки, затримали легковий автомобіль, на якому перевозилися безпосередньо виконавці цього злочину. Цей факт задокументовано. Група діяла у складі восьми чоловік. З них четверо - раніше судимих, один - неповнолітній, - говорить Андрій Жиленко, начальник Олександрійського міського відділення УМВС України в Кіровоградській області.

У пунктах прийому брухту злодіям платили дві тисячі гривень за тонну металу. Місця збуту рейок правоохоронцям вже відомі. Хоч закон забороняє приймати від фізичний осіб такий метал. Тим часом залізничники підраховують збитки.

Проти зловмисників порушили кримінальну справу. Їм загрожує до восьми років ув"язнення, передає ICTV.

Зараз ви читаєте новину «2 км рейок вкрали злочинці на Кіровоградщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі