четвер, 06 березня 2008 14:01

19-річна дівчина задушила свою новонароджену дитину

На Миколаївщині правоохоронці затримали двох молодих мам, що намагалися вбити своїх новонароджених дітей. В одному випадку немовля вдалося врятувати, в іншому – після домашніх пологів 19-річна породілля задушила свою дитину.

19-річна мешканка Миколаєва приховувала від родичів свою вагітність. Вночі після пологів дівчина задушила новонародженого, аби малюк не кричав. Після цього громадянка все розказала своїм батькам.

Алла Чипак, старший слідчий Заводського райвідділу міліції м. Миколаєва: "В період пологів вона не кричала, і вже народивши дитину, вона злякалася і сказала про це матері. Після судмедекспертизи трупа новонароджений було встановлено, що дитина народилася абсолютно здоровою і живою, і вона могла би нормально жити і розвиватися, якби мати не позбавила її життя. Причина смерті дитини - механічна асфіксія здавлення органів шиї руками".

За фактом умисного вбивства правоохоронці порушили карну справу. 19-річній громадянці загрожує до 5-ти років позбавлення волі.

Там-таки, на Миколаївщині, міліціонери затримали іншу 19-ти річну породіллю. Дівчина після нічних пологів наказала своїй молодшій сестрі закопати на городі тіло новонародженого малюка.

Дівчину після пологів знайшли її родичі. Громадяни викликали швидку, а лікарі зв"язалися з міліцією.

Сергій Рожков, дільничний інспектор: "Спочатку громадянка, яка народила, говорила, що в неї нібито був викидиш, і сказала, що це було 4 місяці вагітності. Прийшовши на те місце і відкопавши тіло, було з"ясовано, що дитина жива і подає признаки життя і плаче".

Ілля Новицький, завідувач пологовим відділенням: "Пологи здійснювалися в домашніх умовах. Жінка, яка народила дитину, закопала немовля і знаходилася у важкому стані. Неонатолог власними руками відрила дитину, і ми транспортували породіллю і дитину до пологового будинку. Там ждали їх операційна, і їм надали допомогу. Дитина переохолоджена, но жива".

Односельці молодої породіллі говорять, що дівчина з проблемної родини. До того ж 19-річна громадянка виховує 5-річну дочку. Новонароджений син – її друга дитина.

Наразі на затриману громадянку ще чекає психіатрична експертиза. Якщо її визнають осудною, жінці загрожує 5 років в"язниці, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «19-річна дівчина задушила свою новонароджену дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі