пʼятниця, 18 квітня 2008 14:12

18,5% американців, які воювали в Іраку і Афганістані, страждають психічними розладами

Близько 300 тисяч американських військовослужбовців, які повернулися з Іраку та Афганістану, страждають психічними розладами. Ці дані, отримані під час незалежного дослідження, проведеного аналітичною організацією "РЕНД корпорейшн", були опубліковані в четвер.

З"ясувалося, що 18,5% з 1,5 млн американців, які воювали в Іраку і Афганістані, страждають від посттравматичного стресу або депресії. Половина з них не отримує необхідної медичної і психологічної допомоги.

Ще 320 тисяч американців, які повернулись із зони бойових дій, отримали під час служби травми головного мозку різної тяжкості, які також могли призвести до психічних порушень.

Доповідь "РЕНД корпорейшн" названо першим докладним неурядовим дослідженням проблеми психічних травм серед солдатів США, які повернулись з Іраку і Афганістану. В його рамках було опитано більше 1900 американських моряків і морських піхотинців.

"Ми переживаємо глибоку кризу у сфері гарантування здоров"я людей, які захищали нашу країну в Іраку і Афганістані, - відзначає один з дослідників "РЕНД корпорейшн". - Доти, доки вони не отримають необхідної ефективної допомоги, і їх, і країну чекають серйозні довготривалі наслідки".

Загальна кількість американських військовослужбовців, які загинули в Іраку за п"ять років військової операції, досягла чотирьох тисяч людей, ще більше 29 тисяч було поранено, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «18,5% американців, які воювали в Іраку і Афганістані, страждають психічними розладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі