четвер, 25 листопада 2010 12:02

18 млн українок потерпають від домашнього насильства

18 млн українок потерпають від домашнього насильства

В Україні 68% жінок (близько 18 млн.) зазнають знущань в сім'ї. Вони страждають від домашнього насильства частіше, ніж від пограбувань, ґвалтувань та автомобільних катастроф разом узятих. 35-50% жінок, які потрапляють у лікарні з тілесними травмами – жертви домашньої тиранії, повідомили в прес-службі КМДА.

Протягом 9 місяців 2010 року до різних органів та установ Києва за допомогою звернулись 5123 особи, які зазнали насильства в сім'ї. При цьому частина постраждалих не звертається до органів внутрішніх справ, оскільки боїться розголосу і помсти.

25 листопада – у Всесвітній день подолання насилля по відношенню до жінок – розпочинається Всеукраїнська акція "16 днів проти гендерного насильства". Вона триватиме до 10 грудня 2010 року.

Урядова політика щодо захисту прав жінок та дітей передбачає проведення акцій протидії насильству протягом 2010-2015 років. Зокрема, з серпня в Україні проходила національна кампанія проти насильства, спрямована на допомогу жертвам насильства і на роботу з кривдниками.

Відзначимо, Верховний суд ОАЕ постановив, що чоловік може бити свою дружину і маленьких дітей, якщо при цьому не залишається ознак фізичної шкоди на кшталт синців.

А 2008 року один з найбільш впливових і авторитетних ісламських університетів, Аль-Азхар у Каїрі, узаконив право жінок битися з чоловіками з метою самооборони.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «18 млн українок потерпають від домашнього насильства ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі