середа, 07 жовтня 2015 19:00

17-річна дівчина на Івано-Франківщині померла після пологів
4

В Івано-Франківській обласній лікарні померла породілля 17-річна Андріана Бордун із райцентру Долина. У її смерті рідні звинувачують працівників районної лікарні.

"Вагітність в Андріани проходила нормально. Вона регулярно ходила на огляди, виконувала всі рекомендації лікарів. За 9 місяців ніяких ускладнень у неї не було. 29 вересня близько 11 вечора Андріана відчула, що дитина не рухається. Зразу ж поїхала у районну лікарню", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua подруга покійної Анна Кецмур.

"Черговий лікар зробив УЗД і сказав, що потрібно робити кесарів розтин, бо дитина заплуталася у пуповині, - говорить Анна. - Дівчинка народилася здоровою, але Андріані після операції стало гірше. У неї почалася внутрішня кровотеча. Лікарі казали, що такий стан нормальний для жінки після такої операції".

За словами Кецмур, породіля втратила багато крові і їй зробили переливання.

"Після цього у неї піднялася температура, її почало трусити. Медики говорили, що це — нормальна реакція. 4 години вона лежала і стікала кров'ю", - каже Кецмур

Наступного дня вранці дівчину відвезли в обласну лікарню. Там їй зробили операцію і поклали в реанімацію.

"Коли лікар оглянув Андріану, сказав: "Ще не бачив жінки після пологів у такому стані. Не можна було накладати їй таких великих швів. Вони розійшлися. Крім внутрішньої кровотечі, почалася ще і зовнішня". Після операції лікар покликав до себе чоловіка Андріани і сказав: "У вашої дружини почали відмовляти всі органи. Дуже мало шансів, що вона житиме". Спочатку в Андріани відмовили нирки, потім печінка і легені. Останні години життя була підключена до апарату штучного дихання. Вночі померла", - розповідає Анна.

Лікарі так і не сказали рідним Андріани про причини смерті.

"У Франківську зробили патологоанатомічну експертизу, але її результатів досі не оприлюднили", - говорить подруга покійної.

Проти лікарів Долинської лікарні відкрили кримінальне провадження.

"Після похорону Андріани біля районної лікарні влаштували мітинг. З'ясувалося, що від халатності лікарів у нашому районі постраждала не одна жінка. По обличчях лікарів було видно, що вони винні. Але визнавати своїх помилок не хочуть", - наголосила Анна Кецмур.

Зараз ви читаєте новину «17-річна дівчина на Івано-Франківщині померла після пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі