Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 16:26

179 поліцейських поранені після зіткнень з антиглобалістами в Гамбурзі

Сьогодні, 29 травня, стало відомо, що за минулу добу в ході акцій протесту антиглобалістів під час проведення восьмої конференції АСЕМ в Гамбурзі, були поранені 179 поліцейських і двоє демонстрантів.

Про це повідомив сьогодні черговий офіцер.

Німецький офіцер стверджує, що в забезпеченні громадського порядку і охороні учасників форуму евро-азійської співпраці задіяно в цілому 2 тисячі 800 співробітників поліції з Гамбурга і сусідніх федеральних земель.

Всю першу половину понеділка демонстрації проходили абсолютно мирно.

Згідно з його словами, це багато в чому  стало заслугою добре продуманим поліцейським заходам по підтримці порядку. Чмсельність демонстрантів яких складала до 5 тисяч чоловік.

Офіцер також заявляє, що на жаль, як це часто буває в ході подібних акцій, і на цей раз знайшлися окремі групи, що спробували спровокувати людські маси і поліцейських на зіткнення.

"Ближче до вечора ці люди намагалися побудувати в бічних вулицях, що прилягали до основних трас проходу дозволених демонстрацій, барикади з будівельних огорож і вантажних піддонів, а потім під їх прикриттям обстрілювали поліцейських каменями і пляшками із запальною сумішшю".

Вночі, за словами поліцейського, в декількох районах Гамбурга хулігани підпалювали сміттєві контейнери, але пожежникам за підтримки поліції вдалося швидко їх згасити, так що матеріального збитку для міського господарства і будівель не виникло, пише Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «179 поліцейських поранені після зіткнень з антиглобалістами в Гамбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути