вівторок, 02 вересня 2008 11:46

16 вересня в Києві пройде акція "День пам"яті Георгія Ґонґадзе"

Увечері 16 вересня на площі Незалежності пройде акція "День пам"яті Георгія Гонгадзе" на згадку про Гонгадзе і про всіх загиблих журналістів. Про це повідомив учасник ініціативної групи "День пам"яті Георгія Гонгадзе".

За його словами, точний час початку заходу поки невідомий, але формат акції залишиться тим самим, хоча і з деякими змінами. "Акція почнеться або о 19:00, або о 20:00 і проходитиме в старому форматі, але з новими акцентами. Більше сказати не можу, оскільки все поки що на стадії підготовки", - підкреслив він. В той же час, говорячи про учасників акції, він повідомив, що можуть прийти всі охочі, у тому числі і політики, - але без якої-небудь партійної символіки і заяв.

"Ми запрошуємо всіх. Але не хочемо, щоб хтось робив для себе PR на цій акції", - відзначив він.

Нагадаємо, що 20 березня минулого року в сквері на розі вулиць Червоноармійської, 115-121 і Тверської Київський міський голова Леонід Черновецкий урочисто відкрив пам"ятний знак на місці, де буде розміщений пам"ятник журналістові Гонгадзе і іншим журналістам, загиблим при невстановлених обставинах. Пам"ятник планувалося відкрити у Києві до 22 серпня цього року. Але мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе категорически проти встановлення пам"ятника її сину Київською міською держадміністрацією.

Український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства. Замовники вбивства досі не встановлені. Справу розслідує Генеральна прокуратура, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «16 вересня в Києві пройде акція "День пам"яті Георгія Ґонґадзе" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі