пʼятниця, 21 вересня 2007 19:05

15-річного підлітка закопали в землю за борг у 3 гривні

У Донецьку закопали в землю п"ятнадцятирічного хлопця за три гривні боргу, повідомляє прес-служба Донецького ГУГУМВД України в Донецькій області.

Учень однієї зі шкіл Петровського району Донецька, позичив три гривні у малознайомого хлопця, дев"ятнадцятирічного охоронця одного з приватних підприємств і тривалий час не віддавав ці гроші.

"Кредитор" з товаришем зустрів свого боржника в лісопосадці, недалеко від поляни, де підлітки збираються пограти у футбол.

15-річного хлопця примусили викопати яму під свій зріст глибиною 30-40 сантиметрів. Коли "могила" була готова, примусили його туди лягти, після чого закинули жертву землею і встановили хрест. Що все відбувається знімали на відео мобільного телефону. Підліткові не вистачало кисню, і через 20-30 секунд він почав вибиратися назовні, і тут від своїх мучителів дізнався, що дану зйомку вони запустять в Інтернет, після чого його борг вважатиметься погашеним.

Цього ж дня потерпілий разом з батьками звернувся в райвідділ міліції. Через декілька годинників підозрювані були затримані. "Старший з них під час розмови з працівниками міліції поводився дуже спокійно і пояснив, що він вважає за правильне свій вчинок і нічого злочинного в нім не бачить, - розповів оперуповноважений кримінальній міліції у справах неповнолітніх Петровського РО Денис Гнатуша. - Він вважає, що так і треба поступати з тими, хто не повертає вчасно довгі. Його молодший приятель усвідомив свою провину і розкаявся в содеяном. На даний момент обидва чекають вироку суду".

Вони звинувачуються по ст.296 ч. 2 УК України - хуліганство, а дорослий підялинник ще і по ст. 304 УК України - залучення неповнолітніх в злочинну діяльність, повідомляє Острів.

Зараз ви читаєте новину «15-річного підлітка закопали в землю за борг у 3 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі