середа, 20 червня 2007 14:14

1,5 тис чоловік потрапляють під амністію цього року

Близько 1,5 тис. ув"язнених буде звільнено з місць позбавлення волі у зв"язку з підписаним президентом України Віктором Ющенком законом "Про амністію".

Про це повідомив у середу на міжвідомчій нараді у Києві голова Державного департаменту з питань виконання покарань Василь Кощинець.

- Під дію закону підпадає близько 2 тис. осіб, засуджених до позбавлення свободи, з яких приблизно 1,5 тис. передбачається звільнити з місць позбавлення волі, а близько 500 особам - скоротити термін позбавлення волі, - сказав глава Держдепартаменту.

Кощинець відзначив, що цей закон "повинен бути виконаний впродовж трьох місяців". За його словами, у Держдепартаменті створено штаб, який займатиметься питаннями проведення амністії, зокрема в регіонах.

Також глава Держдепартаменту завірив, що відсоток тих, хто звільняється по амністії і повторно скоює злочин, дуже незначний.

- Практика застосування амністії свідчить, що її реалізація не приведе до ускладнення криміногенної ситуації в державі, - заявив Кощинець.

Також він повідомив, що амністія нинішнього року не вимагає додаткових витрат з Державного бюджету України, навпаки, очікується, що реалізація цього закону дозволить поліпшити побутові умови змісту засуджених через скорочення їх чисельності, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «1,5 тис чоловік потрапляють під амністію цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі