субота, 16 червня 2007 17:48

147 українців у Ізраїлі просять вивезти їх із зони бойових дій

 У зв"язку із загостренням ситуації в секторі Газа Палестинської Національної Автономії до Посольства України в Державі Ізраїль звернулися 147 громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, після вивчення ситуації Міністерство закордонних справ України звернулося до Міністерства оборони України з проханням розглянути можливість виконання спецавіарейсу з України до аеропорту однієї з сусідніх з Ізраїлем країн та назад в Україну для евакуації українських громадян.

Міністром оборони України Анатолієм Гриценком невідкладно було прийнято рішення задіяти для проведення евакуаційної операції літак Ту -154 Б2 Державного підприємства МО України "Українська авіаційна транспортна кампанія (УАТК)".

В даний час літак перебуває у повній готовності до вильоту. Він завантажений провіантом, водою і має на борту групу військових медиків.

Як зазначив президент ДП МОУ "УАТК" Віталій Попов, екіпаж цього літака складається з найдосвідченіших льотчиків та має довсвід проведення евакуаційних операцій, зокрема з Африканського континенту.

Згідно з словами Попова, вже надійшла заявка на евакуацію з Близького Сходу 147 людей. "Міністерство оборони у тісній взаємодії з Міністерством закордонних справ України готове у будь-який час здійснити операцію з евакуації українських громадян з Близького Сходу, - наголосив міністр оборони України Анатолій Гриценко. – Усі засоби та можливості для цього ми маємо", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «147 українців у Ізраїлі просять вивезти їх із зони бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі