середа, 04 липня 2007 11:04

13-річний вундеркінд закінчив школу із золотою медаллю

У 3 роки Діма Воєвудський прочитав "Дядю Стьопу", а потім став перегортати енциклопедії. У 5 років запоями дивився "Що? Де? Коли?" і збирався на "Полі чудес" - навіть кросворд склав. Питання там - Якубович голову зламає. Наприклад: який завойовник захопив ацтеків? Після цього мама і повела дитину до психолога.

"Той дає йому жабу іграшкову і просить описати, - згадує вона. - А Дімка видає: "Це пипа суринамська. Мешкає у Південній Америці, виношує ікру в кишеньках на спині". Психолог тільки й сказав, що до науки додати б заняття спортом. Дімку записали на фігурне катання, ушу, шахи - диво-дитина все встигала.

У першому класі на природознавстві хлопчик став розповідати про глобальне потепління. Розумаху відразу перевели у  другий клас. Але й там йому робити було нічого. Мама (викладач університету) вирішила учити сина дома - у школі тільки іспити складав.

Зараз Дімі 13 років, він закінчив 11-й клас воронезької школи із золотою медаллю. Заминка вийшла тільки на Єдиному держіспиті. Здавати російську мову Діма прийшов з свідоцтвом про народження (паспорту за віком ще немає).

"Мене викликають: фотографії в свідоцтві немає, вирішуватимемо твою долю, - згадує Діма. - Але все залагодили, і я отримав 100 балів.", повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «13-річний вундеркінд закінчив школу із золотою медаллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі