понеділок, 05 березня 2007 10:22

13% жителів планети мають доступ до Інтернету

Тільки 13% жителів планети мають доступ до Інтернету, повідомив Центр новин ООН. Переважна більшість користувачів - 90% проживають в промислово розвинених країнах.

- Прірва між окремими країнами і регіонами в області інформаційних технологій збільшується. Багато країн, що розвиваються, так чи інакше позбавлені можливостями користуватися плодами інформаційної революції, - йдеться у повідомленні.

Можливість зниження вартості доступу до Інтернету обговорювалася на зустрічі Глобального альянсу з використання інформаційно-комунікаційних технологій в цілях розвитку, що завершилася в Силіконовій долині Каліфорнії. У ній взяли участь більше 100 керівників високотехнологічних фірм і компаній, представників неурядових організацій, ЗМІ і агентств ООН.

"Зниження вартості доступу до Інтернету могло б привести до інформаційної революції подібної тій, яка відбулася після появи доступних мобільних телефонів в державах, що розвивалися. У 2004 році кількість користувачів мобільників тільки в Африці зросла майже на 15 млн, що в два рази більше в порівнянні з 1999 роком," відзначає Центр новин ООН.

За матеріалами РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «13% жителів планети мають доступ до Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі