середа, 26 лютого 2020 12:16

13 свідків у справі MH17 засекретили і дали їм кодові імена

13 свідків у справі MH17 засекретили і дали їм кодові імена
Засідання триватимуть незалежно від того, чи будуть присутніми на процесі підозрювані або їхні представники. Фото: УНІАН

25 лютого залишили засекреченими 13 свідків у справі про катастрофу малайзійського Boeing, збитого над територією, контрольованою проросійськими бойовиками на Донбасі.

Прокуратура Нідерландів вважає, що здоров'я та безпека свідків у справі MH17 - під загрозою. Одному із свідків відмовили в анонімності, бо гарантувати її "практично неможливо". У міністерстві юстиції Нідерландів заявили, що всі свідки, які перебувають під захистом, отримають кодове ім'я, пише DW.

9 березня у судовому комплексі Схіпхол розпочнеться суд. Засідання триватимуть незалежно від того, чи будуть присутніми на процесі підозрювані або їхні представники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17: заявили про наявність свідка запуску ракети

19 червня 2019 року прокуратура Нідерландів оприлюднила імена 4 підозрюваних, які повинні постати перед судом за звинуваченнями у причетності до збиття літака МН17. Це російські громадяни Ігор Гіркін, Сергій Дубінський, Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко. На початку лютого прокуратура Нідерландів висунула проти цих людей офіційні звинувачення. Росія не видає своїх громадян. Обвинувачені навряд чи будуть особисто присутні в суді. Кримінальна справа налічує близько 30 тис. сторінок.

Літак Boeing, що летів із Амстердама до Куала-Лумпура рейсом MH17, збили 17 липня 2014 року над Донбасом. На борту перебували 298 людей, усі загинули. Пізніше стало відомо, що лайнер був збитий з непідконтрольної уряду України території ракетою із завезеного з Росії комплексу "Бук".

Зараз ви читаєте новину «13 свідків у справі MH17 засекретили і дали їм кодові імена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі