середа, 22 січня 2020 14:40

12-річному школяру принесли повістку до військкомату
3

У Києві військомат помилково надіслав повістку хлопчику, якому зараз 12 років. Повістку отримала його мати Ірина Костюченко, яка згодом описала ситуацію в соцмережі.

Киянка Ірина Костюченко коментує, що її сину принесли повістку до армії
Фото: Скрін зі сторінки facebook.com/irina.kostyuchenko.3
Киянка Ірина Костюченко коментує, що її сину принесли повістку до армії
Киянка Ірина Костюченко коментує, що її сину принесли повістку до армії

Допис киянки в соцмережі Facebook наводить сайт "Сегодня".

Повістку родині Костюченко принесли вранці 21 січня. Спочатку Ірина подумала, що вона адресована її старшому 20-річному сину, який не підлягає призову.

Однак, виявилося, що там вказано ім'я її сина-школяра. При цьому рік народження замість 2008-го вказаний як 2003-й. Та ще й і прізвище було написане з помилкою.

Але згодом Ірина видалила допис зі своєї сторінки. Натомість написала, що журналісти перекрутили її історію і вона не хоче ставати героїнею історії - "мамою-істеричкою".

За словами жінки, вона розібралася з військкоматом - там просто стався збій в системі.

"З повісткою малому розібралися. Конструктивно, спокійно, знайшли, де був "глюк". Пост видалила. Кілька людей спитали чому - класний пост, цікава ситуація. Мовляв, коли історія про картоплю, ціна на яку підскочила утричі від цінника до вагів, розійшлася хвилями - ти ж не видаляла пост. Хоч і переломила ситуацію. Так. Про картоплю не видаляла, а тут видалила. І відповідь, чому так, у мене проста. Я донька офіцера, а не донька торгівця", - написала Костюченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До армії – із 18: до Зеленського звернулися з петицією

За її словами, вона свого часу багато співпрацювала з тими, хто переводив українські держустанови з папірців на сучасні технології та мала справу з розробкою проэкту e-уряду попереднього Кабміну.

"І так, якщо вже зовсім відверто. Можливо, почасти завдяки роботі Голосіївського військкомату, там, у "секторі "М", де похований той офіцер, чиєю донькою я була і залишаюся, досі не пройшовся чобіт сраного бурята. Я це теж припускаю", - додала наостанок жінка.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про проведення чергових призовів в армію 2020 року. Юнаків призиватимуть із 18 до 27 років, а не з 20, як було раніше. А міністр оборони Андрій Загороднюк виступає за скорочення терміну служби в армії для строковиків.

Зараз ви читаєте новину «12-річному школяру принесли повістку до військкомату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі