субота, 16 лютого 2008 18:14

120-річна ізраїльтянка отримує новий паспорт

120-річна ізраїльтянка отримує новий паспорт
Ізраїльтянка арабського походження заявила, що є найстарішою людиною, звернувшись за новим паспортом замість загубленого.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю розбираючи заяви на видачу нових паспортів, знайшли заявку жінки, якій, за її словами, виповнилося 120 років. Якщо ці дані підтвердяться, вона може бути визнана найстаршим жителем світу.

У міністерстві, втім, говорять, що не впевнені в тому, що стареньку не підводить пам"ять, і що дані правильні.

За словами чиновників, в реєстраційних записах турецької влади, яка керувала регіоном 120 років тому, дійсно фігурує ім"я Маріам Амаш - так звуть можливу вікову рекордсменку, проте про точність цих даних говорити складно. Річ у тому, що в той час облік населення не вирізнявся особливою скрупульозністю, але це цілком може означати, і те, що Маріам Амаш старше заявлених нею 120 років.

Абсолютно впевнені у віці своєї прародительки родичі Амаш. Їх за стільки років набралося пристойно - 11 дітей, 120 онуків, 250 правнуків і поки 20 праправнуків. Вони з гордістю розповідають, що їхня "бабуся" - діяльна і здорова жінка, щодня вона гуляє і обов"язково випиває приніймні одну склянку оливкової олії. Як говорить сама можлива майбутня рекордсменка, вона збирається пожити ще десяток років.

Зараз найстарішим жителем планети вважається 115-річна американка з штату Індіана - Една Паркер. До неї цей титул носила японка Йоне Мінагава, яка померла торік у віці 114 років.

Представники Книги рекордів Гиннеса говорять, що до включення Амаш в їхній список буде потрібно сила-силенна документів крім наявного турецького свідоцтва про народження - дані про дружину, дітей, можливо потрібно буде провести і медичний огляд. Отже говорити про новий рекорд поки зарано.

Нагадаємо, що торік туніський журнал "Аль-Мулахіз" писав про те, що житель Тунісу Алі бен Мухаммед аль-Омарі відсвяткував свій 127-й день народження, проте Книга рекордів Гіннеса ніяк не реагує на його існування. Нагадаємо також, що торік помер українець Григорій Нестор у віці 117 років. За словами сім"ї, вони не встигли зібрати документи для того, щоб віковий рекорд Нестора був офіційно підтверджений. Крім того, в Пуерто-Ріко живе 115-річний Емільяно Меркадо дель Торро, фактично одного віку з американською рекордсменкою Едною Паркер.

Таким чином, першість серед довгожителів є відносною, і, можна сказати, залежить від бюрократичних тонкощів. Насправді ж ніхто не може бути впевнений, що в одному з куточків світу не живе 125- або навіть 130-річна людина, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «120-річна ізраїльтянка отримує новий паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі