понеділок, 18 лютого 2008 10:27

120-річна бабуся мітить в Книгу рекордів Гіннесу (ФОТО)
5

МаріамАмаш, ізраїльтянка арабського походження, може стати найстарішою людиною на Землі - в її новому посвідченні особи, яке було видано замість загубленого, стоїть фантастична дата народження - 1888 рік.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю розбираючи заяви на видачу нових паспортів, виявили заявку жінки, якій, за їхніми словами, виконалося 120 років.

МВС Ізраїлю направило запит про вік жінки турецьким властям, під чиєю юрисдикцією знаходився регіон 120 років тому.

За словами чиновників, в реєстраційних записах турецьких властей дійсно фігурує ім"я Маріам Амаш - проте про точність цих даних говорити складно.

Річ у тому, що у той час облік населення не відрізнявся особливою скрупульозністю.

Крім того, в міністерстві підозрюють, що стареньку може підвести пам"ять. Але це цілком може означати, що Маріам Амаш може бути і старше заявлених 120 років.

Упевнені у віці своєї прародительки родичі Амаш. Їх за стільки років набралося 10 синів і дочка, 120 внуків, 250 правнуків і 20 праправнуків.

Вони з гордістю розповідають, що їхня "бабуся" - дієва і здорова жінка, щодня вона гуляє і обов"язково випиває хоч би один стакан оливкового масла.

Представники Книги рекордів Гіннесу говорять, що до включення Амаш в їхній список буде потрібна сила-силенна документів окрім турецького свідоцтва про народження - дані про дружину, дітей, можливо потрібно буде провести і медичний огляд.

В даний час, найстарішою людиною на планеті визнана американка Една СкоттПаркер - їй 114 років. Втім, як говорить сама потенційна доросла рекордсменка Амаш, вона збирається пожити ще десяток років. Тоді вже вона, напевно, стане найстарішим жителем планети, повідомляє Топньюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «120-річна бабуся мітить в Книгу рекордів Гіннесу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі