вівторок, 06 березня 2007 14:24

120 тис. українських випускників пройдуть незалежне тестування замість шкільних іспитів

В цьому році кожен третій випускник загальноосвітньої школи пройде зовнішнє незалежне оцінювання знань у формі тестування. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти, доктор педагогічних наук Ігор Лікарчук.

Тобто, у 2007 році кількість учасників зовнішнього незалежного оцінювання становитиме 120 тисяч. Вони складатимуть 240 тисяч тестів.

Лікарчук розповів, що зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься у такі терміни: 21 квітня - з української мови, 28 квітня - з математики або історії (на вибір учня). Крім того, 25 квітня у Харківській області запроваджується у пілотному режимі тестування з фізики, хімії та біології.

Зовнішнє оцінювання у 2007 році значно відрізняється від минулого року. Кількість випускників, які братимуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, зросла до 120 тисяч порівняно з 40 тисячами минулорічних учасників.

Змінили зміст тестових завдань і збільшили час на їх виконання. Так, кількість завдань з історії збільшили з 60 до 65, відповідно час на виконання тестових завдань, подовжили з 90 до 180 хвилин. Запровадили ще більш жорсткі заходи безпеки, що унеможливило виток інформації про зміст тестових завдань.

Результати оцінювання учні отримають за місцем навчання з 1 до 20 червня. Ці результати зараховуватимуться як державна підсумкова атестація.

Випускники 2007 року, які виявлять бажання вступити до вищих навчальних закладів, подаватимуть сертифікат із результатами зовнішнього оцінювання. Ці результати зараховуватимуться вищими навчальними закладами як вступні іспити, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «120 тис. українських випускників пройдуть незалежне тестування замість шкільних іспитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі