Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 13:37

12 жителів Румунії загинули від спеки

Жертвами сильної спеки, що встановилася практично на всій території Румунії, стали 12 людей. П"ятниця і субота оголошені найжаркішими днями.

На всій території Румунії продовжує діяти рівень підвищеної небезпеки.

Служба "швидкій допомоги" в Бухаресті і інших великих містах працює в надзвичайному режимі. Тільки у румунській столиці по медичну допомогу за останні декілька годин звернулося більше 1 тисяча осіб. Практично цілу добу працюють пересувні і стаціонарні пункти надання допомоги населенню. За рішенням уряду, всі аптеки і медичні кабінети, що мають кондиціонери, також перетворені на центри надання допомоги.

На всіх державних підприємствах і установах, в яких не має системи кондиціонування повітря, сьогодні оголошений скорочений робочий день. У Бухаресті і по основних національних автотрасах заборонений рух автомобілів вантажопідйомністю більше 7 тонн, оскільки дорожнє покриття не витримує високих температур і великих навантажень.

За даними міністерства сільського господарства Румунії, урожаю нинішнього року через сильну посуху і спеку завданий збиток в 160 мільйонів доларів. Загинула майже половина всіх посівів соняшнику і кукурудзи.

Безпрецедентна спека в Румунії стала причиною активізації і розповсюдження вірусу менінгіту. У 19 повітах країни вже зареєстровано більше 150 випадків цього захворювання як серед дітей, так і серед дорослих, пише ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «12 жителів Румунії загинули від спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути