пʼятниця, 06 квітня 2007 08:36

12 тисяч резервістів відправлять США до Іраку і Афганістану

Власті США відправлять додатково до частин регулярної армії в Іраку й Афганістані 12 тисяч резервістів з Національної гвардії, повідомляє NBC News з посиланням на джерела в Пентагоні.

Наказ, який торкнеться військовослужбовців чотирьох бригад гвардії з різних американських штатів, вже підготували, і він чекає тільки підпису міністра оборони США Роберта Гейтса.

На думку фахівців, це рішення викличе сильну незадоволеність демократичної більшості в Конгресі США.

На початку 2007 року американська влада в рамках реалізації нової політики відносно Іраку вже ухвалювала рішення про збільшення військового контингенту в цій країні на 20 тисяч чоловік. А 29 березня Верхня палата Конгресу, схваливши законопроект про виділення додатково 121 мільярда доларів на війну в Афганістані та Іраку, яких зажадав Буш, пов"язала надання цих коштів із установленням 31 березня 2008 року крайнім терміном виведення американських військ із Іраку.

Президент США Джордж Буш відтоді неодноразово заявляв, що цей законопроект не має шансів подолати президентське вето і стати законом, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «12 тисяч резервістів відправлять США до Іраку і Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі