субота, 24 травня 2008 17:30

12 країн Південної Америки створили Союз націй

Президенти 12-ти держав підписали договір про створення Південноамериканського союзу націй (УНАСУР).

Як передає ІТАР-ТАСС, документ був підписаний напередодні в столиці Бразилії.

До складу союзу ввійшли Аргентина, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Еквадор, Гаяна, Парагвай, Уругвай, Перу, Сурінам, і Венесуела. Головна мета нового регіонального об`єднання - посилення політичної співпраці, економічна інтеграція і захист спільних інтересів.

Таким чином формально завершено процес створення об`єднання, заснованого ще в 2004 році, а країни південноамериканського континенту одержали новий інструмент для вирішення виникаючих проблем власними силами.

Президент Чилі Мішель Бачелет, обрана тимчасовим головою УНАСУР, назвала підписаний засновницький договір "історичним кроком у правильному напрямі". На її думку, новий блок посилить позиції регіону в ХХI столітті, до 40-х років якого, повідомила Бачелет, більш як 60% світової економіки буде зосереджено в країнах, що розвиваються, і не в останню чергу – в південноамериканських. "Ми хочемо бути головними акторами" в цьому процесі, додала чилійський лідер, закликавши своїх колег "докласти всіх сил для того, аби УНАСУР почав працювати", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «12 країн Південної Америки створили Союз націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі