понеділок, 16 серпня 2010 08:49

12 годин ліквідовували пожежу на складах побутової техніки у Києві

12 годин ліквідовували пожежу на складах побутової техніки у Києві

Сьогодні о 5.40 було ліквідовано пожежу на складах побутової техніки у Святошинському районі Києва, яка спалахнула вчора о 18.05.

Як повідомляє прес-служба МНС, вогнем знищено близько 30 тис. кв. м конструкцій стін, перекриття і побутову техніку, що знаходилася в складському корпусі. Підрозділами МНС врятовано складські приміщення та побутову техніку на площі близько 20 тис. кв. м. Жертв та постраждалих немає.

До гасіння пожежі залучалося 57 відділень Державної пожежної охорони на основній та спеціальній техніці і два відділення Державного підприємства "Мобільний рятувальний центр МНС України", повідомляє УНІАН.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при виконанні вогневих робіт по ремонту покрівлі.

Між тим, як повідомляє джерело ІМК в МВС України, пожежа на складах мережі супермаркетів "Ельдорадо" сталася через підпал.

"Попередня версія - це був підпал, зараз правоохоронці перевіряють усі версії, але найбільш вірогідна з них - саме підпал", - сказав співрозмовник агентства.

Очевидці стверджують, що перед загорянням чули вибух, однак МНС вчора спростувало ці припущення. Густий чорний дим, який поширювався в районі пожежі, було видно на кілька кілометрів. Чорні пластівці попелу сипалися на голови киян і біля метро "Святошино", а запах диму чути було навіть на Хрещатику, пише газета "Сегодня".

Передбачалося, що на даху будівлі вибухнув балон з газом.

За розповідями очевидців, займання почалося приблизно о шостій вечора. "На даху працювали кілька осіб, вони клали руберойд. У них був балон з газом, яким вони цей руберойд нагрівали. Ми почули якийсь хлопок, мабуть, балон вибухнув від спеки. Загорівся руберойд, потім почав горіти весь дах", - розповів охоронець складів Олексій Пісклявський. За його словами, покрівельники не постраждали - дивом встигли втекти.

По сусідству розташовуються магазини і офіси, звідки всі почали тікати: виносили товари, офісні приналежності, техніку, квіти в горщиках, і складали це в купи просто на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «12 годин ліквідовували пожежу на складах побутової техніки у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі