четвер, 01 липня 2021 15:19

11-річна Ірина Химич померла від старості
10

Ірина хворіла рідкісною недугою, яка передчасно її зістарила.
Фото: Facebook/Діна Химич
На цьому фото дівчинці виповнилося 10 років.
Через недугу в дитини виникли проблеми із зубами. Лікарям вдалося успішно прооперувати юну пацієнтку в 2018 році.
Іринка разом із мамою.
Дівчинка обожнювала малювати.

У Вінниці 30 червня померла 11-річна Ірина Химич. Дівчинка страждала на рідкісну недугу, яку за всю історію людства виявили у 200 осіб. Прогерія - генетична хвороба, через яку за рік людина старіє на вісім-десять років. Тривалість життя з таким діагнозом становить 13 років.

Трагічну новину Facebook повідомила Діна Химич, мати покійної.

"Ірочка померла. Вчора зупинилося її сердечко. Вибач, сонечко, що не змогла цього разу тебе врятувати", - написала мати Ірини.

Зовні новонароджені діти зі прогерією нічим не відрізняються від інших. Перші зміни починають помічати у два чи три роки. Тоді у хворого з'являються зморшки. Лікарі констатують симптоми, характерні для людей похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарку судитимуть через смерть немовляти. Могла його врятувати

Так сталося і в Ірини. Хворобу виявили в 3-річному віці. Попри недугу, дівчинка намагалася жити й творити. Була талановитою художницею. Малювала картини та встигла презентувати власну виставку.

В Україні запровадять неонатальний скринінг на виявлення генетичних захворювань у немовлят. Медики зможуть діагностувати не чотири, як було раніше, а двадцять одне захворювання. Тест проводять в перший тиждень життя малюка.

Зараз ви читаєте новину «11-річна Ірина Химич померла від старості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі