субота, 26 липня 2008 19:44

11 людей загинули через негоду на Прикарпатті

Прикарпаття тоне в каламутних водах. На четвертий день безперервних опадів затоплено не лише городи та дороги державного значення, а навіть триповерхові будівлі. Якщо у сусідніх областях вже починають ліквідовувати наслідки, то на Івано-Франківщині щохвилини витягають нових постраждалих з великої води.

Життя одинадцятьох людей забрала негода. Троє з них – діти. Шість із половиною тисяч прикарпатців рятували всі служби, навіть альпіністи та водолази. Задіяли додаткову техніку та фахівців із сусідніх регіонів. У найкритичніших точках мешканців забирають з дахів будівель гелікоптерами. Такої повені не бачили навіть старожили. Кажуть, не встигли вхопити навіть документи - вода прибувала дуже швидко.

Люба, жителька міста Тисмениця: "Це, по-перше, дуже страшно виглядає. Це коли ви стоїте і ви чуєте, що вам мокро в ногах і ви не знаєте, звідки вона з"явилася. Це просто миттєво. В нас там зараз і вирвані двері там є і кухонні антресолі – вони повністю замочені".

У зоні лиха цілодобово - дві тисячі правоохоронців Прикарпаття. Вони попереджають про зруйновані автошляхи, охороняють покинуті домівки від мародерів та евакуюють людей.

Василь Кузнєцов, начальник управління внутрішніх справ в Івано-Франківській області: "А що робити? Варіантів немає. Перша задача - врятувати людські життя. А там далі – відпочинуть після того, як все закінчиться".

Підраховувати збитки почнуть тоді, коли спаде вода. Наразі область в очікувані грошей з резервного фонду уряду. Рятувальники організовують подачу питної води та харчів постраждалим.

Володимир Шандра, міністр надзвичайних ситуацій: "Вже в цю середу будуть виділені кошти на першочергові заходи щодо ліквідації наслідків повені по всіх цих областях. А далі будемо підраховувати".

Керівництво області просить прикарпатців та гостей утриматися від подорожей. Заручниками води стали й жителі обласного центру – тут не працює міський транспорт та немає водопостачання, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «11 людей загинули через негоду на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі