четвер, 25 листопада 2010 08:35

11 країн світу вшанують пам'ять жертв Голодомору

11 країн світу вшанують пам'ять жертв Голодомору

З 25 по 28 листопада в 11 країнах пройдуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ми роковинами трагедії.

Як повідомляє Центр досліджень визвольного руху, 25 листопада в Загребі (Хорватія) демонструватиметься фотовиставка про Голодомор, 27 листопада в містах країни пройдуть молитви і запалять свічки.

В Іспанії 26 листопада в іспансько-українському центрі відбудеться вечір пам'яті із запалюванням свічки пам'яті за участю представників посольства України, іспанської влади (представників уряду Мадридської автономії), представників різних національностей.

27 листопада пройдуть панахиди і будуть запалені свічки моління в Канберрі, Аделаїді, Перті, Нобел Парку, Джелонзі, 28 листопада - в Сіднеї, Брісбені, Мельбурні, Ньюкаслі (Австралія), також 27 листопада - в Єревані (Вірменія).

Крім того, в культурному центрі національних меншин Вірменії пройде культурно-просвітницький захід з показом документальних фільмів про Голодомор.

У Греції 27 листопада в Українській недільній школі пройде урок пам'яті, буде показаний документальний фільм, 28 листопада в Афінах і Малакасі відбудуться панахиди, реквієм за жертвами Голодомору і будуть запалені свічки пам'яті.

27 листопада в містах (Ванкувер, Оттава, Гамільтон, Лондон, Ошава, Сент Кетерінс, Торонто і Віндзор) відбудуться панахиди і запалять свічки, буде хвилина мовчання, під час якої 10 разів проб'ють церковні дзвони.

27 листопада в Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, Глен Спей, Клівленді, Нью-Йорку, Філадельфії, Йонкерсі (США) запалять свічки пам'яті.

Крім цього, відбудуться панахиди і запалять свічки пам'яті також у Лісабоні (Португалія) 28 листопада і в Белграді, Новому Саду, Кулі, Вербасі, Стремській Митровиці і Інджиї (Сербія) 26-27 листопада.

Українці також подали петиції до португальського парламенту для визнання Голодомору геноцидом.

18-28 листопада в Парижі (Франція) проходить виставка Невідомий геноцид українців 1932-1933, крім того, 21 листопада там були проведені хода та панахиди в Соборі Паризької Богоматері і в церкві Святого Симона. 27 листопада в Парижі і Ліоні пройдуть жалобні заходи, хвилина мовчання і запалення свічок.

28 листопада в Празі (Чехія) пройде хода. Крім того, 21 листопада в Італії на центральній площі Риму вже відбулася панахида.

Раніше повідомлялося, що в Києві та інших великих містах України пройдуть заходи в пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років. Зокрема, в столиці люди утворять живий ланцюг пам'яті.

Нагадаємо, тернопільська молодь 27 листопада проведе акцію "Сопричастя" на знак єдності з жертвами Голодомору. Метою акції є голодування протягом 33 годин.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «11 країн світу вшанують пам'ять жертв Голодомору ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі