четвер, 07 серпня 2008 14:36

10-балльний тайфун обрушився на Китай напередодні Олімпіади

Тайфун "Каммурі" обрушився на південну китайську провінцію Гуандун, повідомляють китайські ЗМІ з посиланням на дані гуандунського метеорологічного управління.

У "оці" цього тайфуну опинився гуандунський повіт Янси, швидкість вітру в цьому районі досягала 90 кілометрів на годину (що дорівнює 10 балам). Тайфун рушив на захід уздовж побережжя Гуандуна, несучи з собою рясні осади. На півострові Лейчжоу, що знаходиться на крайньому півдні Гуандуна, вже випало 184 міліметрів опадів.

Разом з тим, поки не поступало даних про руйнування і людські жертви в повіті Янси і в довколишньому місті Янцзян

"Каммурі" - третій тайфун, що обрушився на південь і південний схід Китаю в 2008 році.

Тим часом, адміністрація шеньчженьського аеропорту у зв"язку з тайфуном відмінила в середу 30 вильотів. Ще 10 лайнерів було направлено на запасні аеродроми. З тієї ж причини було закрито рух по мосту з гуандунського порту Чжухай в Аомень, а також перервано поромне повідомлення між цими містами.

За даними гуандунських властей, у зв"язку з тайфуном "Каммурі" в порти приписки повернулися більше 42,43 тисяч риболовецьких суден, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «10-балльний тайфун обрушився на Китай напередодні Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі