середа, 16 липня 2008 14:23

102 лісові пожежі вирують в Греції

Пожежна охорона Греції зафіксувала 102 лісові пожежі, що сталися на території країни за останню добу.

У районі містечка Аспропіргос на захід від Афін вогонь вийшов на околиці крупної індустріальної зони, в гасінні пожежі беруть участь сотні пожежників і авіація.

За даними пожежної охорони, представники місцевої влади звинуватили в пожежі жителів місцевого циганського табору, які регулярно розводять вогонь на відкритому просторі. Пожежа знищила декілька складів й хатини.

Другу добу не вдається також узяти під контроль дві великі пожежі в містечку Іної за 35 кілометрів на захід від Афін. Напередодні гасіння вогню в цьому районі провадилося за допомогою літаків пожежної авіації країни.

З ранку середи на боротьбу з вогнем кинуті близько двохсот пожежників, сім літаків і два гелікоптери, а також важкі бульдозери, пожежні машини й автоцистерни з сусідніх областей. Вогонь підійшов близько до села Панактон (або Ойноя), яке вдалося відстояти. Також пожежники запобігли небезпеці спалаху будівлі компанії з виробництва боєприпасів.

Пожежі виникли на острові Андрос на заході Егейського моря, на острові Кефалінія в Іонічному морі, а також в декількох місцях в північній грецькій області Македонія, йдеться в повідомленні пожежної охорони Греції, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «102 лісові пожежі вирують в Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі