вівторок, 20 березня 2007 15:54

100 тис. грн вимагає київська художниця від аеропорту "Бориспіль"

Молода київська художниця Галина Інгула вимагає від державного міжнародного аеропорту "Бориспіль" та авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" по 100 тис. грн компенсації (у рівних долях) за моральні страждання через запізнення з доставкою її картин. Про це сьогодні повідомив батько художниці, журналіст Валерій Нечипоренко.

За його словами, у листопаді минулого року Інгулу була запросили до Парижу для демонстрації сімох авторських художніх робіт, але після прибуття до Франції виявилося, що три картини відсутні у багажу. Як повідомили в аеропорту Шарля де Голя, ці роботи не надійшли з України.

- Чотири дні у Парижі моя дочка і дружина добивались того, щоб картини знайшли, але їм сказали, що в Парижі їх нема. Тільки через 2 місяці вони знайшлися знову в "Борисполі". Чому вони опинилися там? Нібито їх повернули з Парижу, хоча ми і наші знайомі з Парижа постійно просили "Міжнародні авіалінії України", їх паризьке представництво, залишити картини в Парижі, щоб, якщо вони знайдуться, продемонструвати, вже без участі Галі, хоча б з запізненням...", - сказав батько художниці.

Водночас Нечипоренко має підозру, що картин не було в Парижі. Таким чином, відзначив він, багаж затримали майже на 2 місяці.

За словами самої потерпілої, показ картин у Франції зірвався, оскільки роботи були підібрані таким чином, щоб показати їх всі - єдиною художньою композицією. Крім того, молода художниця зазнала стресу й страждань.

Як повідомив Валерій Нечипоренко, сума позову в 100 тис. грн виставлена для того, щоб привернути увагу. За його словами, від перевізника не надійшло навіть усного вибачення за інцидент.

Як відзначила на прес-конференції адвокат Наталія Заєць, досі в Україні не було подібних судових справ проти повітряних перевізників.

- Ми хочемо породити такий прецедент. Якщо більше людей звертатимуться до перевізників з такими вимогами, то, мабуть, скоріше в нашій країні буде якийсь порядок..., - зазначила вона.

При цьому адвокат впевнена, що справу в суді виграють, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «100 тис. грн вимагає київська художниця від аеропорту "Бориспіль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі