вівторок, 15 травня 2007 10:10

100 людей отруїлися парами сірчаної кислоти на Дніпропетровщині

Міністерство з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи підтвердило факт аварії з подальшим викидом кислотної хмари на гідрометалургійному заводі, яка сталася 11 травня у місті Жовті Води (Дніпропетровська область).

Як повідомив виконуючий обов"язки начальника Головного управління МНС у Дніпропетровській області Віктор Бутковський, причина аварії - вихід з ладу теплообмінників. В результаті аварії допустимі норми концентрацій пари сірчаної кислоти і сірчистого ангідриду на самому заводі були перевищені.

За словами виконуючого обов"язки начальника Головного управління, ситуація знаходиться під контролем, потерпілих унаслідок викиду немає.

Вчора, 14 травня, в Дніпропетровській обласній раді й міськраді Жовтих Вод заявили, що викид пари сірчаної кислоти на гідрометалургійному заводі Східного гірничо-збагачувального комбінату не заподіяв шкоди здоров"ю населення, а сама подія "роздувається засобами масової інформації".

Тим часом, як стало відомо виданню "Коммерсантъ"", за медичною допомогою у зв"язку з отруєнням кислотними парами вже звернулися 99 жителів області.

В п"ятницю, 11 травня, на гідрометалургійному заводі держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область), на якому переробляється уранова руда, під час заміни фільтрів на теплообмінниках відбувся викид пари сірчаної кислоти.

Хмара, що утворилася, накрила п"ять населених пунктів області, де до цих пір закриті школи і дитячі садки. Керівництво підприємства факт викиду заперечує, повідомляє "Коммерсантъ-Україна".


Зараз ви читаєте новину «100 людей отруїлися парами сірчаної кислоти на Дніпропетровщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі