неділя, 27 липня 2008 14:37

10 універсальних хитрощів макіяжу

10 універсальних хитрощів макіяжу
Макіяж - це та сама чарівна паличка, за допомогою якої Попелюшка відразу може перетворитися на принцесу. Жінки дуже добре розуміють це, і тому ось вже не одне тисячоліття користуються рум"янами, помадою, тушшю.

Проте візьмемо на себе сміливість стверджувати, що навіть ті, хто використовує декоративну косметику "все життя", не знають, які її дійсні можливості. Сьогодні своїми секретами з вами діляться відомі візажісти.

1. Перша порада стосується макіяжа очей. Якщо під рукою не опинилося туші, що додає об"єму, можна скористатися звичайною розсипчастою пудрою. Присипаємо вії пудрою, потім наносимо туш - вії здаватимуться густішими і пухнастими. Для того, щоб зробити погляд відкритим і сяючим, пропоную скористатися білими перламутровими тінями, які наносяться на внутрішній куточок ока, на верхню і нижню повіку у вигляді букви V.

2. Щоб швидко поправити макіяж перед вечірньою зустріччю, скористайтеся змоченою паперовою серветкою. Потрібно промочити нею обличчя, тим самим видаливши верхній шар пилу. Після цього можна злегка припудритися, уникаючи декількох шарів, щоб не створювати на обличчі маску. Додавати на вії туш протягом дня не варто - в цьому випадку до вечора вона швидше за все почне обсипатися.

3. Денний макіяж ділової жінки повинен бути енергійним. Досягти цього можна за допомогою помади. У офісі рекомендують використовувати матові помади яскравих відтінків, від морквяного до сливового. Вони відмінно доповнюють ділові костюми і додають бізнес-леді більш жіночний вигляд. Перед вечірнім заходом на матову помаду можна нанести блиск для губ, що зробить образ менш формальним.

4. Щоб макіяж довго виглядав так, ніби він тільки що зроблений, нанесіть тональний крем безпосередньо на очищену шкіру, не використовуючи, як завжди, базу під макіяж. Потім припудріться і нанесіть рум"яни. А зараз потрібно узяти три кубики льоду і енергійними круговими рухами пройтися ними по всьому обличчю. Не бійтеся розмазати макіяж - кожен кубик використовується тільки до того моменту, як почне танути, повідомляє nebolei.com.ua.

5. Мляву, втомлену шкіру можна підбадьорити перед тим, як наносити на неї макіяж. Для цього потрібно змішати лимонний сік з водою так, щоб соку було трохи менше, ніж води. Ефект після застосування такого тоніку порівнюваний з дією дорогих ліфтінгових засобів. Щоб очі блищали, поставте в кутку ока червону крихітну крапку. Для цього вам знадобляться лише пензлик і помада. Але, повторюю, крапка повинна бути зовсім маленькою.

6. Часто нам доводиться стикатися з такою проблемою, як нестійка декоративна косметика, унаслідок чого будь-який, навіть професійний, макіяж може банально "поплисти". Рекомендують користуватися спеціальною косметикою на воску і силіконі, яка протримається достатньо довгий час і не підведе ні в повсякденному житті, ні на вечірці.

7. Підводити очі олівцем краще після нанесення тонального крему і пудри на віка, потім можна ще раз припудрити олівцеву лінію або нанести тіні для вік такого ж кольору, фіксуючи таким чином олівець. На губи рекомендуюьб нанести тонкий шар тонального крему або пудри, потім обвести по контуру олівцем і тільки потім додати губну помаду пензликом. Щоб помада якомога довше трималася на губах, варто промочити губи паперовою серветкою і повторити все наново.

8. Важливо не забувати прості правила: тональний крем наноситься тонким шаром на всю поверхню обличчя, включаючи повіки, область нижнього щелепного кута і верхню третину шиї. Покриття не повинне обриватися несподівано, його ретельно розтушовують по краях, зводячи нанівець. Якщо немає під рукою спеціального консилера від синяків під очима, нас виручить знову ж таки тональний крем: акуратно пензликом його наносять на темну область і подушечками пальців дотичними рухами розтушовують від низу до верху. Далі тональний крем фіксують розсипчастою пудрою, остаточно вирівнявши її за кольором і приховавши від пор і інших рельєфних непотрібностей. Щоб тональний крем лягав рівніше і був менш помітний на шкірі, можна змішати його з будь-яким зволожуючим кремом для обличчя в пропорції 3:2.

9. Пропишіть скуласті западини пудрою кольору засмаги і нанести рум"яни. Порада: перший удар кистю зробіть по долоні, струсивши таким чином надлишки рум"яни, - гарантія, що плями від рум"ян не буде. За допомогою світлих тіней кольору слонячої кістки проведіть уздовж спинки носа пряму тонку лінію, причому якщо ніс потрібно ще і укоротити, то ця лінія повинна закінчуватися, не доходячи до кінчика носа приблизно на сантиметр. Для додавання ще більшої свіжості обличчю трохи торкніться рум"янами крила носа, мочки вух і підборіддя. А найголовніше, ні на секунду не сумнівайтеся у власній красі.

10. Цей секрет заснований на використанні принципів векторного перетину. Потрібно зробити акцент на трьох строго певних точках обличчя. Перша точка знаходиться на внутрішній поверхні підбровного простору. Ось в це місце потрібно нанести рум"яни від початку брови до її найвищої точки. Наступна "стратегічно" важлива точка обличчя - скула і підвиличний простір. Його теж потрібно злегка торкнутися рум"янами. І, нарешті, верхня губа оформляється чітко паралельно лінії брови від її початку до її найвищої точки. Акценти, розставлені на обличчі, візуально утворюють ромб. Обличчя візуально підтягається, стає молодшим і яскравішим. Будь-яка жінка, що освоїла цю техніку, може стати красунею без допомоги будь-яких інших засобів, використовуючи тільки рум"яни і помаду.

Зараз ви читаєте новину «10 універсальних хитрощів макіяжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі