вівторок, 06 листопада 2007 13:00

10 тисяч гривень отримає переможець літературної премії "Книга року Бі-Бі-Сі 2007"

Українська служба Бі-Бі-Сі назвала 16 номінантів на перемогу в літературній премії "Книга року Бі-Бі-Сі 2007". Цікаво, що в список входять книга "Таємниця" Юрія Андруховича і роман "Сьомга" його дочки — молодої письменниці Софії Андрухович. Ще один "акселерат" Любко Дереш потрапив до списку з книгою "Трохи пітьми". Андрій Кокотюха представив роман "Зоопарк", Михайло Бриних — "Електронний пластилін", а Тарас Антипович — книгу "Мізерія".

Оксана Луцишина фігурує в списку відразу з двома творами — збіркою новел "Не червоніючи" і романом "Сонце так рідко заходить". Жіноча проза також представлена книгами "Говорити" Тані Малярчук, "Майже ніколи не є навпаки" Марії Матіос, "Слуга з Доброміля" Галини Пагутяк, "Чебрець в молоці" Наталки Сняданко і "Жертви забутого майстра" Євгенії Кононенко. Крім того, в списку — "Андріївський узвіз" Володимира Діброви, "Гальманах" Богдана Жолдака і "БЖД" Сашка Ушкалова.

Визначення номінантів було першим етапом книжкової премії, за яким послідує складання списку з п`яти фіналістів. У грудні один з них стане переможцем і отримає 1000 британських фунтів в гривневому еквіваленті, що складає близько 10 514 гривень.

Членами жюрі стали професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Віра Агєєва, письменник Сергій Жадан, літератор Олександр Ірванець і продюсер Бі-Бі-Сі Світлана Пиркало, пише Дело.

Зараз ви читаєте новину «10 тисяч гривень отримає переможець літературної премії "Книга року Бі-Бі-Сі 2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі