четвер, 05 липня 2007 20:52

10 років отримав мусульманин за пропаганду джихаду в інтернеті

Вулічський коронний суд (Woolwich Crown Court) в Лондоні засудив до тривалих термінів ув"язнення трьох чоловік, які через інтернет закликали мусульман до священної війни-джихаду проти невірних. Як повідомляє ВВС News, 23-річний марокканець Юніс Тсулі (Younis Tsouli) засуджений на десять років позбавлення волі. Його спільники, 21-річний уродженець ОАЕ Тарік аль-Даур (Tariq al-Daour) і народжений у Великобританії Васім Мугаль (Waseem Mughal), отримали по 6,5 і 7,5 років в"язниці відповідно.

Всіх трьох узяли під варту в жовтні 2005 року. Їх вдалося заарештувати після затримання в Боснії підозрюваного в зв"язках з "Аль-Каєдою". У його комп"ютері були виявлені електронні листи з Великобританії з проханням надати вибухівку і спеціальні жилети для смертників.

Суд визнав, що засуджені були тісно пов"язані з іракським філіалом "Аль-Каєди" і діяли, виходячи з існування "глобальної змови" проти ісламу. Мугаль і аль-Даур також визнали себе винним в підбурюванні до здійснення теракту. Крім того, всі троє зізналися в злочинній змові з метою шахрайства з кредитними картами і банківськими операціями.

Як було встановлено в ході розслідування, протягом року обвинувачені по електронній пошті і на радикальних сайтах ісламізму переконували мусульман розділити погляди Осами бін Ладена. При обшуку в будинках підсудних були вилучені комп"ютери, зошити і електронні засоби зберігання інформації, які були потім використані як речові докази.

Зокрема, у аль-Даура були вилучені компакт-диски з інструкціями з виготовлення вибухових і отруйних речовин. У ноутбуку Тсулі була виявлена комп"ютерна презентація під назвою "Ілюстрований курс з виготовлення мін-пасток".

Крім того, з"ясувалося, що Тсулі, що використав в Інтернеті нікнейм irhabi007, що в перекладі означає "террорист007", просив Мугаля перекласти англійською мовою книгу "Рада верблюжого горба" (Thurwat Al Sanam), в якій розповідається, як вести священну війну проти невірних, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «10 років отримав мусульманин за пропаганду джихаду в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі