вівторок, 29 травня 2007 14:45

10% планет придатні для життя (ФОТО)

28 нових планет, що звертаються навколо інших зірок, відкрито за минулий рік двома проектами, що співробітничають, по полюванню за екзопланетамі - California and Carnegie Planet Search і Anglo-Australian Planet Search (це найбільша кооперація астрономів по пошуку естрасолнечних планет).

Ці 28 планет знаходяться в списку 37 нових об"єктів, знайдених за минулий рік у інших зірок. Сім тіл з цих 37 - це коричневі карлики, а два по своїх параметрах знаходяться на межі між великими газовими гігантами і маленькими коричневими карликами. Цікаво, що чотири із знов вивчених зірок володіють планетарною системою з декількох планет.

Особливо інтригує астрономів планета, знайдена три роки тому. Як показало нове дослідження, планета GJ436b, принаймні, наполовину складена з води. Правда, там дуже гаряче, так що основний матеріал планети - це розжарений лід-7 і лід-10.

І, звичайно, не можна не згадати єдину у своєму роді планету Gliese 581, умови на поверхні якої роблять її придатною для життя - вперше зі всіх світів, відкритих за межами Сонячної системи.

"Наша галактика має 200 мільярдів зірок. Я оцінив би, що 10% з них, можливо, мають планети, придатні для життя", - так прокоментував один з авторів відкриттів Марсі збільшений, у зв"язку з останніми відкриттями, оптимізм астрономів, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «10% планет придатні для життя (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі