понеділок, 25 лютого 2008 08:23

10 найзагадковіших смертей Голлівуду (ФОТО)
10

Ось вже майже місяць Голлівуд лихоманить: дивні обставини смерті актора Хіта Леджера, зірки "Горбатої гори" примушують провідні таблоїди множити здогади. Офіційна версія - смерть від природних причин - не влаштовує нікого. Припущення множаться, як гриби після дощу: вбивство? Самогубство? Передозування наркотиків? Слідство тільки підливає масла у вогонь - мовчання друзів актора і офіційних осіб дає грунт для численних чуток. Багато шанувальників актора упевнені, що правду про смерть свого кумира вони ніколи не дізнаються. Як не сумно, до насильницьких, загадкових, нез"ясовних і жорстоких смертей акторів в Голлівуді давно звикли.

Боб Крейн (1928-78): Акторська кар"єра Боба Крейна тривала з 1965 по 1971 рік. Після цього він ударився у все важке. Об"єднавшись з оператором Джоні Капентером, він вирішив задокументувати свої успіхи на сексуальних теренах. У 1978 році, в Скотсдейлі, Крейн був звірячо вбитий: йому розтрощили череп підставкою для камери. Головним підозрюваним у справі став той самий друг-оператор, виправданий тільки в середині 90-х.

Елвіс Преслі (1935-77): Некоронований король рок-н-ролу і зірка музичних фільмів помер у власному туалеті під час читання журнальної статті Star The Scientific Search for the Face of Jesus. На смерті співака спекулюють до цих пір. Одні стверджують, що Елвіс помер від передозування наркотиків, хтось вважає подію вбивством, а хтось взагалі упевнений в тому, що Преслі насправді живий і інсценував смерть, щоб втекти від своєї неймовірної популярності.

Бобі Дрісколл - зірка дитячого кіно 40-х рр. (1937-68): Актор, який зіграв Джима Хоукінса в кінофільмі Острів скарбів (1950 р.), став жертвою звичайної зіркової хвороби: сів на голку, розгубив всі зв"язки, не отримував ролей. У 1965 році Бобі перебрався до Нью-Йорка, а три роки потому його тіло було виявлено в покинутому будинку. Лікарі констатували смерть від серцевого нападу. Спочатку актора навіть не впізнали: він був похований в могилі для бездомних. Лише через рік після проведеної ексгумації по відбитках пальців особа актора була встановлена.

Дороті Стреттен, актриса (1960-80): Зірка фантастичного фільму Галаксіна була зґвалтована і убита власним чоловіком, у якого пізніше виявили психічне захворювання.

Філ Хартман (1948-98): Зірку шоу Saturday Night Live уві сні застрелила власна дружина, яка пізніше повернулася на місце злочину і покінчила життя самогубством.

Карл Світцер на прізвисько Альфальфа (1926-59): Актора (Небесний острів, Висота і потужність) випадково застрелив напарник по полюванню під час сварки з приводу боргу на суму 50 доларів. Вердикт поліції: виправдане вбивство.

Вік Морроу (1932-82): Акторові відрізало голову лопатями вертольота прямо під час зйомок однієї з сцен фільму Смеркова зона.

Пег Ентвістл, актриса німого кіно (1908-32): Актриса Пег Ентвістл після настання ери звукового кіно, покінчила життя самогубством вельми театральним жестом, зістрибнувши з 50-ти метрової букви H, з якої починається знаменитий напис HOLLYWOOD на Голлівудських пагорбах. У передсмертній записці, яку залишила актриса, йшлося: Здається, я просто боягузка. Пробачите за все.

Елізабет Шорт (1924-47): Справа про вбивство Елізабет Шорт була і залишається одним з найжорстокіших і загадковіших злочинів, здійснених в Америці. 15 січня 1947 року понівечене тіло Елізабет Шорт було знайдене на нічийній земельній ділянці по Сауз-Нортон Авеню в Леймерт-парку, недалеко Лос-Анджелеса. Тіло було розрубане на дві частини в районі талії і піддане мутиляції (були видалені зовнішні і внутрішні статеві органи, а також соски). Рот жінки був розітнутий від вуха до вуха. Розслідування вбивства лос-анджелівською поліцією із залученням ФБР стало найтривалішим і масштабнішим в історії правоохоронних органів США. Близько 60 осіб зізналися в цьому вбивстві (серед них декілька жінок). 22 людини в різні періоди слідства оголошувалися вбивцями Елізабет Шорт. Справжнього вбивцю так і не знайшли.

Альберт Деккер (1904-68): Мабуть, найдивніше вбивство зі всіх вищеперерахованих. Тіло актора було знайдене в його власній ванній кімнаті. Актор висів в петлі, мотузок був прив"язаний до душової завіски, мотузок так само кілька разів обвивав ноги і руки. Зап"ястя актора були скуті наручниками, а в тіло увіткнені довгі тонкі голки. Найдивніше в цій історії те, що слідство визнало смерть актора нещасним випадком.

Зараз ви читаєте новину «10 найзагадковіших смертей Голлівуду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі