пʼятниця, 21 березня 2008 12:19

10 найсмішніших судових позовів

10 найсмішніших судових позовів

Британська газета Mirror запропонувала свою десятку найсмішніших судових позовів.

В світлі новини, що з"явилася на цьому тижні, про трейдер з Уолл-Стріт Стівена Ченга, який подає в судна на манхеттенський стрип-клуб за те, що одна із стриптизерок під час танцю штовхнула його каблуком в око, британська газета Mirror запропонувала свою десятку найсмішніших судових позовів.

1. У 1999 році батьки 27-річного Деніела Дюкса, який потонув в басейні з касаткою в океанаріумі в Орландо, подали до суду на заклад, вимагаючи декілька мільйонів доларів за те, що небезпечного хижака ті афішували як миле нешкідливе створіння.

2. Американець, який в 1997 році змінив своє ім"я на Jack Ass (jackass по-англійськи означає "осел") подав до суду на MTV, заявивши, що в шоу Jackass, яке йде на каналі, незаконно використовується його ім"я.

3. У 1995 році Ганна Аяла подала до суду на закусочну Wendy"s в Сан-Хосе (Каліфорнія), заявивши, що в соусі вона виявила відрізаний палець. В ході розслідування з"ясувалося, що палець жінка підклала сама. Їй дали дев"ять років в"язниці.

4. У 2000 році серфер з Каліфорнії подав до суду на свого колегу за те, що той "вкрав у нього хвилю". Справу заводити відмовилися, обґрунтувавши це тим, що неможливо оцінити "біль і страждання", доставлені спогляданням того, як хтось зловив хвилю, що призначалася для тебе.

5. У 1995 році жінка, яка напилася на корпоративній вечірці і розбилася, сівши після цього за кермо, успішно подала до суду на свого працедавця за те, що він дозволив їй вести машину. 52-річна Лінда Хант з канадського Онтаріо відсудила більше 300 тисяч доларів у Sutton Group Realty Ltd, заявивши, що бос не повинен був дозволити їй їхати додому.

6. У 2006 році чорношкірий американець Аллен Хекард подав до суду на баскетболіста Майкла Джордана і засновника Nike Філа Найта, вимагаючи 832 млн доларів моральної компенсації. Хекард заявив, що зовнішня схожість з розрекламованим Джорданом доставляє йому "біль і страждання". Через декілька місяців Хекард відмовився від свого позову.

7. У 1991 році любитель пива з США Річард Овертон подав до суду на пивоварного гіганта Anheuser-busch, вимагаючи 10 тисяч доларів. Позивач заявив, що скільки б він не пив їх пива Bud, молоді хлопці і дівчата в бікіні, яких показували в рекламі, так і не з"являлися. Він звинуватив компанію в недостовірній рекламі і невиконанні обіцянок. З другої спроби Овертон отримав свої гроші.

8. Один із запрошених на телепередачу Tonight Show на NBC глядачів подав до суду на канал у зв"язку з тим, що одна з безкоштовних футболок, які вистрілювали в публіку за допомогою пневматичної гармати, потрапила йому в око.

9. У 1999 році канадський турист подав до суду на мережу кав"ярень Starbucks, заявивши, що несправне сидіння в туалеті одного із закладів в Нью-Йорку призвело до травми його пеніса. Коли Едварт Скварек потягнувся за туалетним папером, сидіння змістилося, затиснувши його гідність між сидінням і унітазом. Скварек вимагав 1 млн доларів за "перманентне пошкодження" статевого органу, а його дружина Шеррі - 500 тис за те, що залишилася без сексу.

10. Американець безуспішно намагався відсудити у влади міста Сан-Дієго 5,4 млн доларів за "емоційну травму", яку він отримав на концерті Елтона Джона і Біллі Джоела. Але не через музику, а через споглядання жінок, які користувалися пісуарами в чоловічому туалеті. Боб Глейзер повідомив, що його право на особисту таємницю було порушене цими жінками, які прийшли в чоловічий туалет через дуже довгу чергу в жіночий, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «10 найсмішніших судових позовів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі