вівторок, 02 грудня 2008 16:57

10 найгірших ляпів від політиків

10 найгірших ляпів від політиків
Британські журналісти склали "гарячу десятку" найжахливіших бестактностей і ляпів, які прозвучали з вуст політиків.

Екс-прем"єр Британії, видний діяч-консерватор Джон Мейджор: "Навіть як колишній батіг Палати общин, я не можу перешкодити людям спати одне з одним, хоча це проти правил". "Батіг" в нижній палаті британського парламенту - це офіційна назва депутата, який стежить за порядком на засіданнях. Фраза була сказана в 1993 році, якраз в епоху його прем"єрствування. Репортер записав його слова, кинуті вже після офіційного інтерв"ю і вони відносилися до замішаних в секс-скандалах представників партії торі. Тоді ж Мейджор назвав ряд членів кабінету "виблюдками", яких слід було б розіпнути.

Провідний іспанський політик Хосе Боно: "Тоні Блер - gilipollas integral

". Газета радить читачам самостійно з"ясувати, що означає цей іспанський вираз. "Повний дивак на букву "м", пояснює Inopressa.

Американський чорношкірий правозахисник Джесі Джексон про Барака Обаму: "Він говорить з чорними звисока... Я готовий йому яйця відірвати". Пізніше він приніс публічні вибачення.

Джон Керрі, кандидат в президенти США від демократів, що програв в 2004 році Бушу-молодшому: "Таких пропалених шахраїв і брехунів я ще не бачив". Республіканці визнали, що він має на увазі їх партію.

Екс-президент Франції Жак Ширак: "Єдиний внесок Британії в європейське сільське господарство - це коров"ячий сказ. У них гірша національна кухня - правда, після фінської". Примітно, що це зауваження він зробив у присутності тодішніх лідерів ФРН і Росії Герхарда Шредера і Володимира Путіна. Британські ЗМІ тут же опублікували фотографію, на якій видно, як все троє від душі регочуть.

Президент США Джордж Буш на саміті G8 в 2006 році: "Розумієте, іронія в тому, що насправді їм треба змусити Сірію, змусити "Хизбаллах" припинити цю х***ю, і все закінчиться". На тлі цього померкнуло навіть його знамените звернення "Йо, Блер!" ("Yo Blair"), не говорячи вже про проблеми світової економіки.

Прем"єр Канади Жан Кретьєн: "Вони торгують своїми голосами. "Хочете, щоб я підтримав НАТО? Не забудьте про міст в моєму виборчому окрузі. Це небачено! У моїй або у вашій країні всі ці політики сиділи б за гратами". У такому ключі глава кабінету висловився про американську демократію. Ще раніше він "засвітився", назвавши Буша "ідіотом".

Знову Буш і Дік Чейні, вже не міністр оборони, але ще і не віце-президент США: Буш: "А ось і Адам Клаймер - та ще сволота - з The New York Times". Чейні: "Так, той ще тип".

Альберт Гор, сенатор, колишній віце-президент в команді Клінтона і конкурент Буша на виборах вмудрився потрапити в топ-10, не вимовивши ні слова. На думку газети, він остаточно підірвав свої шанси на перемогу тому, що під час дебатів з Бушем театрально позітхав перед мікрофоном. Через це глядачі визнали його капризним снобом.

Британський політик Девід Мілібенд, що майже відкрито прагнув "підсидіти" прем"єра Гордона Брауна: "Я пом"якшив свої вислови. Не хочу, щоб мене прийняли за Хезелтайна". Цю фразу він необережно кинув в розмові з помічником. Підслухана журналістом, вона викликала у Британії багато насмішок. Річ у тому, що лорд Хезелтайн, якого він згадав, все життя прагнув стати лідером партії торі і саме він в 1990 році змістив Маргарет Тетчер, хоча його мрія зайняти її місце так і не здійснилася, повідомляє "Newsru.com".

Зараз ви читаєте новину «10 найгірших ляпів від політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі