неділя, 26 серпня 2007 14:53

1 мільйон тонн вугілля коштує двох шахтарських життів

1 мільйон тонн вугілля коштує двох шахтарських життів

Президент України Віктор Ющенко критикує нинішній стан вугільної промисловості України. Виступаючи перед жителями міста Нововолинськ (Волинська область) з нагоди Дня міста, а також Дня шахтаря, Ющенко велику увагу приділив вугільній галузі.

За його словами, незважаючи на щорічне зростання рівня фінансування цієї сфери, в країні не відкриваються нові шахти, а навпаки, з кожним роком їх стає все менше.

Ющенко констатував наявність падіння видобутку вугілля. Критика президента стосувалась і відсутності нових технологій. Він зазначив, що в Україні 1 млн тонн вугля, на жаль, коштує двох шахтарських життів.

Президент назвав це неприпустимим, навівши приклад, що у Європі на 100 млн тонн, по статистиці, втрачається одне життя шахтаря. Також він говорив про те, що вугільна галузь потребує прозорих фінансових схем, які дозволять уникати корупційних дій.

"На жаль, дуже часто кошти, які виділяються галузі, йдуть не на ті пріоритетні цілі і використовуються не так ефективно. Я думаю, що це проблема, по якій виноситься, власне кажучи, незадовільна оцінка тим системам управління і міністерству (вугільної промисловосіт), які забезпечують організаційну діяльність цієї галузі в цілому", - підкреслив він.

У ході свого виступу Президент наголосив на необхідності розвивати вугільну галузь, оскільки вона є однією з основ енергетичної незалежності держави. Також велику увагу Ющенко приділив соціальній політиці, у тому числі і стосовно працівників вугільної галузі.

Він висловився за підвищення зарплат і пенсій для шахтарів. Зокрема, на його переконання, необхідно збільшити тарифи та оклади для шахтарів, як мінімум, на 500 грн., передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «1 мільйон тонн вугілля коштує двох шахтарських життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі